Slovenija
47 ogledov

Med pogovorom v odtok 1.200 litrov kurilca

Tovornjak s cisterno. Fotografija je simbolična.
1/6
Shutterstock
V Luciji je v kanalizacijo steklo skoraj 1.200 litrov kurilnega olja, s katerim bi se moral naročnik greti čez zimo. Kot kaže, se je snela cev.

V podjetju Okolje Piran so okoli 10.00 prejeli klic z 112, da med Lucijo in Portorožem smrdi po naftnih plinih. Ugotovili so, da je v Kajuhovi ulici v Luciji pri prečrpavanju kurilnega olja 1.165 litrov kurilnega olja zaradi izpusta steklo v javno kanalizacijsko omrežje.

Intervencijska služba Okolja Piran je skupaj z gasilci nastavila pivnike, s katerimo so po podatkih Uprave za zaščito in reševanje uspeli naloviti 150 litrov kurilnega olja. Preostalo olje se je ustavilo pri čistilni napravi na Fornačah. Delavci specializiranega podjetja Kemis so onesnaženje na površini okoli desetih kvadratnih metrih posesali in odpeljali na primerno mesto.

Slabo pritrjena cev

Tovornjak je v lasti podjetja Gatis, ki se ukvarja s prevozom goriva, po neuradnih informacijah pa naj bi do izlitja prišlo, ker je voznik slabo pritrdil cev, po kateri so nameravali prečrpati kurilno olje v rezervoar.

Voznik in lastnik hiše sta se medtem, ko naj bi potekalo prečrpavanje, drugje pogovarjala, cev se je snela in naftni derivat se je razlival naokoli, zalil spodnjo etažo hiše in iztekal v kanalizacijsko omrežje. Gasilcem je kurilno olje uspelo zaustaviti pri hotelu Metropol. Na kraj dogodka so poleg več gasilskih vozil prišli tudi kriminalisti.

Komentarjev 4
  • dd1307 20:06 21.september 2012.

    Ne to je popolnoma življenjska situacija. Se zgodi lahko komurkoli od vas kadarkoli, verjemite. Je pa šokantno..kdo bo zdaj do plačal? Tle je govora skoraj o letni plači, verjetno. To je katastrofa za človeka. To sploh ni smešno :D

  • Oxxo 17:13 21.september 2012.

    1. Kazenska ovadba za voznika.2. Odškodninska odgovornost - kupec se mora zdaj greti brezplačno min. 5 sezon!

  • Bozidar.Frelih 15:15 21.september 2012.

    Šlamparija je če namesto bencina tankaš dizel, če pa tankaš gorivo v posodo za pranje stekel si pa butl. Tukaj sta bila na delu vsaj dva ultra bedaka. Tudi smrdi iz kanalizacije drugače kot iz cisterne za kurilca. Ali pa ...prikaži več so tankali kar direktno v umivalnik?