Slovenija
45658 ogledov

Novorojenček naj bi umrl med porodom na domu

Novorojenček
1/3
Profimedia - fotografija je simbolična
Po informacijah novinarjev oddaje 24 ur so kriminalisti obiskali Zbornico za zdravstveno in babiško nego, preiskovali naj bi smrt novorojenčka med porodom na domu.

Kot so poročali v oddaji 24 ur naj bi se tragični dogodek zgodil pred nekaj dnevi, ko naj bi se bodoča mama odločila za porod doma. Po njihovih informacijah naj bi bila ob porodu prisotni spremljevalka, porodna dula in babica. 

Kriminalisti so v sredo dopoldne obiskali sedež Zbornice zdravstvene in babiške nege, kjer so obisk potrdili, a razloga zanj niso navedli. Zagotovo jih ne bi obiskali, če se ne bi zgodila prijava, so povedali za oddajo 24 ur.

Na policiji pravijo, da tragični dogodek preiskujejo, so pa za 24 ur potrdili, da poteka predkazenski postopek v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja zoper življenje in telo.

dezurn@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 04:31 15.september 2023.

    Kot med.sestra z 35 leti delovnih izkušenj bom rekla, ni vsaka žena primerna za materinstvo. Posebno ne tista, ki otroka žrtvuje za svojo filozofijo ! Zasluži si primerno kazen ker je zavestno odrekla otroku medicinsko pomoč. Naj jo sodniki opozorijo, ...prikaži več da so časi kmetic ki so rojevale doma in na polju passe, vsaj 50 let.

  • Pepe007 07:41 14.september 2023.

    Ali policija preiskuje tudi vsako smrt novorojenčka v porodnišnici? Nosečnost ni bolezen, zato "zdravljenje" v bolnišnici v večini primerov ni potrebno. Res pa je, da je tako najlažje organizirati zdravstvo, ker imaš zaposlene na kupu in lahko skrbijo za več ...prikaži več oseb. Pri masi porodov doma bi danes le težko vsaka porodnica dobila usposobljeno babico, ko jo rabi.

  • Avatar Zala
    Zala 22:57 13.september 2023.

    Vse mogoče neumnosti uvozimo od yenkijev in tudi te dule s porodom na domu so novodobna pogruntavščina. Kakor bi bil porod in novo življenje afnarija.