Slovenija
13 ogledov

Med prazniki obratujejo nemoteno

O izginotju je pristojne obvestil drug smučar. (Foto: RTC Krvavec) Žurnal24 main
Smučarske proge so urejene, naprave tudi med prazniki delujejo nemoteno. Jutri in v torek lahko v gorskem svetu pričakujemo do 20 centimetrov novozapadlega snega.

Snežne razmere

Proti večeru se bodo temperature na slovenskih smučiščih gibale med 0 in 5 stopinjami Celzija. Snežna odeja meri od 15 (Soriška planina) do 60 centimetrov (Kanin, Krvavec, Vogel) naravnega in kompaktnega snega.


Jutri tekom dneva lahko na večini smučišč na Zahodu in Severo-Zahodu države pričakujemo pooblačitve in novo pošiljko padavin, ki se bodo v noči na torek še okrepile. Dež se bo preobražal v sneg, temperature pa bodo segale od -2 do 4 stopinje Celzija.

V torek bodo snežne padavine zajele vsa smučišča v državi, pričakujemo lahko tudi ohladitve – od -3 do 3 stopinje Celzija bo.

Vreme v gorah

Snega je v gorah razmeroma malo. V Julijskih Alpah ga je na 2.500 metrih do okoli 90, na 1.500 metrih pa do okoli 40 centimetrov. Drugod po naših gorah je na 1.500 metrih od 20 do okoli 40 centimetrov snega. Stanje snežne odeje je še vedno precej različno. Večinoma je pokrita s skorjo, ki ponekod nosi človeško težo, večinoma pa ne. Zlasti v osojah je sneg mehak. Vetru izpostavljene lege so spihane do stare, deloma poledenele podlage.

Jutri čez dan se bodo od zahoda začele pojavljati padavine, predvidoma bo zapadlo od 10 do 20 centimetrov snega. Meja sneženja bo med 700 in 900 metri nadmorske višine.

Napovedi za prihodnje dni

Po podatkih Arsa se bo ponoči sprva nekoliko pooblačilo, v jasno jutro se bodo prebudili le na vzhodu države. Popoldne bo predvsem na Primorskem in Notranjskem pričelo deževati. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, ob morju in v prevetrenih krajih do 3, najvišje dnevne pa od 3 do 8, ob morju in v vzhodni Sloveniji do 11 stopinj Celzija.

V noči na torek bodo padavine zajele vso Slovenijo. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo spuščala. V torek tekom dneva bodo padavine ponehale, popoldne se bo tudi delno zjasnilo. Na Primorskem bo zapihala burja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.