Slovenija
33 ogledov

Med prazniki po nižinah megla

Danes in jutri bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. (Foto: Žurnal24 main
Med prazniki in vikendom se nam obeta suho vreme. Sonca bo po nižinah bolj malo, ga bo pa zato več na Primorskem.

"Po nižinah ne bo ravno veliko sonca, saj ga bo zakrila megla in nizka oblačnost. Več sonca bo na Primorskem, vsaj do ponedeljka, nato se bo pooblačilo. Drugje po državi bo v nižjih plasteh še vedno vztrajal zelo vlažen zrak, saj vetra, da bi razpihal meglo, po vsej verjetnosti ne bo. Bo pa zato več sonca v višjih legah," je za zurnal24.si povedal dežurni meteorolog Andrej Velkavrh.

Vlažno, a toplo

Čeprav se nam povečini obeta meglen podaljšan konec tedna, nas bodo razveseljevale temperature. "Mraza ne bo. Ostali bomo v isti zračni masi kot zdaj. Slane ne bo. Jutranje temperature se bodo gibale tam nekje od tri do osem stopinj, dnevne pa od deset do petnajst stopinj."

Na morju toplo

Na morju bo še topleje. "Te dni, ko bo malce več sonca, se bodo temperature na morju in na Goriškem čez dan gibale okrog 18 stopinj, zjutraj pa okrog 10 stopinj," pravi Velkavrh in dodaja, da "se bo v torek vreme na Primorskem poslabšalo. Poslabšanje pa se v drugi polovici prihodnjega tedna za zdaj kaže tudi drugod po državi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.