Slovenija
24 ogledov

Med prazniki v kino 148 tisoč ljudi

Gledalci kino predstave. Shutterstock
Med božičnimi in novoletnimi prazniki so bile poleg nakupovalnih centrov zelo dobro obiskane tudi kinodvorane. Slednje je obiskalo več kot 148 tisoč ljudi. Najbolj gledan film je bila animirana družinska komedija Alvin in veverički 3.

V kinodvoranah Planeta Tuš v Celju, Kopru, Kranju, Mariboru in Novem mestu so tako med božičnimi in novoletnimi prazniki našteli 78.455 obiskovalcev, so za zurnal24.si povedali v Tušu.

Največ gledalcev se je v kino odpravilo 27. decembra, in sicer 17.645. V Planetih Tuš so z obiskom kinodvoran v lanskem letu zelo zadovoljni, saj so milijonto kinovstopnico prodali kar mesec dni prej kot leta 2010, torej že oktobra.

Z obiskom so zadovoljni tudi v Koloseju. V času praznikov so namreč v njihovih centrih zabeležili skoraj 70 tisoč obiskovalcev, medtem ko so leta 2010 beležili 10 tisoč obiskovalcev manj. Za silvestrovo so si lahko obiskovalci ogledali film Dekle z zmajskim tatujem, premierno pa so predvajali Obutega mačka.

Najbolj gledani film med prazniki je bila animirana družinska komedija Alvin in veverički 3 (v kinodvoranah Planeta Tuš si ga ja ogledalo 25.960 ljudi), Pisma svetemu Nikolaju, Misija: Nemogoče – Protokol duh, Sherlock Holmes: Igra senc in Silvestrovo v New Yorku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.