Slovenija
4 ogledov

Med sneženjem 55 nesreč

Zasenežene razmere na cestah
1/8
Dars
Promet. Zaradi zdrsov tovornjakov zaprte ceste, težave s pluženjem zaradi začetne sodre.

Policija je danes od 6. do 14. ure po vsej državi obravnavala 55 prometnih nesreč, ki so se večinoma končale z zvito pločevino. Zaradi močnega sneženja je bil namreč po večini države otežen promet. Na Gorenjskem v Gornjesavski dolini je samo v jutranjih urah zapadlo do 15 centimetrov snega, na Koroškem pa od šest do sedem centimetrov.

Prepoved za tovornjake

Ker se je sneg oprijemal vozišča, je Družba za avtoceste (DARS) na večih odsekih avtomobilskih cest prepovedala promet tovornih vozil. Prepovedi vožnje pa očitno niso upoštevali vsi vozniki enako, saj je bila zaradi zdrsa tovornega vozila pozno dopoldne več ur zaprta polovica štajerske avtoceste pred priključkom za Celje v smeri proti Ljubljani. Skoraj istočasno je bil iz podobnih razlogov močno oviran promet na cesti med Šmartnim in Radohovo vasjo pri Bogenšperku, kjer je prav tako s ceste zdrsnilo tovorno vozilo. Neuradno naj bi bila za vse zdrse kriva slaba oprema. Uslužbenci DARS naj bi ceste sicer sproti čistili. “V začetku je bilo malo težav, ker je bila na cesti sodra,” dodaja vodja tehnične službe Andrej Sever.

Kmalu nova pošiljka snega

Po besedah dežurnega prognostika Janeza Markovška bo od četrtka do sobote po večini suho vreme. Sredi drugega tedna, v torek ali sredo, pa lahko pričakujemo novo pošiljko snega.

Na prometno informacijskem centru zaradi podaljšanega vikenda sicer ne pričakujejo večjih posebnosti v prometu, morda bo nekaj več prometa le jutri dopoldan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.