Slovenija
22 ogledov

Med strankami prva SDS

Kongres SDS Žurnal24 main
Anketa POP TV: največ podpore med slovenskimi strankami uživa SDS. Delo vlade ne podpira 56,3 odstotka vprašanih, najbolj priljubljen med politiki še vedno predsednik Borut Pahor.

Če bi bile volitve danes, bi - sodeč po anketi POP TV - stranko SDS volilo 12,7 odstotka volivcev; sledila bi SMC, ki bi jo volilo 12,4 odstotka volilnih upravičencev. SD ima 7,9- odstotno podporo, ZL bi volilo 7 odstotkov volivcev. Na petem mestu je DeSUS s 5,8 odstotno podporo, na šesto mesto se je s 4,3-odstotno podporo uvrstil zunajparlamentarni SLS. NSi-ju je podpora padla že tretji mesec zapored, in sicer na 2,7 odstotka.

Delo vlade ne podpira kar 56,3 odstotka vprašanih.

Največjo priljubljenost med politiki še vedno uživa predsednik Borut Pahor z oceno 3,43, sledi evropska komisarka Violeta Bulc z oceno 3,35. Tretje mesto si delijo premier Miro Cerar, kmetijski minister Dejan Židan in nekdanji evropski komisar Janez Potočnik.

Anketo je za POP TV opravil Inštitut Mediana na vzorcu 710 državljanov.

Komentarjev 13
  • dragec 21:13 25.maj 2015.

    Ne...ne... rdeči gad je Jašar Jašari

  • xy 19:44 25.maj 2015.

    moj fotr ni bil nikoli komunajzar, kar se za tvojega rdečega gada-JJ ne morereč. Tvoj rdeči gad je bil komandant rdečh pohodnikov v Jajce, pa ne v jajce tvojegafotra. Rdeči gad jebil tako zagnan komunajzar, da so se ...prikaži veče ga sami slovenski komunist odpovedali in ga vrgli iz partije, rdeči gad pa je potem še kar prosil komunajzarje da ga sprejmejo nazaj v partijo, ko mu to ni uspelo pa je postal največja belouška.

  • patrijarh 19:17 25.maj 2015.

    Rdeč gad ti je fotr.