Slovenija
1 ogledov

Med tečajniki veliko Rusov

V soboto in nedeljo se bodo po pohorskih strminah podale najboljše smučarke svet Žurnal24 main
Hrvati po šolskih počitnicah odhajajo, ostajajo Srbi, Madžari in Rusi.

Devet ur se vozimo z avtom, ampak je vredno. Dokler boste tako prijazni, bomo mi še prihajali sem.
Smučar Aleksander, Podgorica
"Proge so slabe, ozke, na sredini je led. Žičnica je stara. Prvič sem na Mariborskem Pohorju in ne bom več prišel," je razočaran smučar Sašo iz Beograda. S smuko sta bila zadovoljnejša smučarja iz Podgorice, ki se na Mariborsko Pohorje vračata že štiri leta zaporedoma. "Z družino prihajamo predvsem zaradi izjemno prijaznih ljudi, počutim se kot doma, pa še sneg imate, ki ga mi nimamo," pravi smučar Siniša. Da je Pohorje priljubljen cilj Črnogorcev, potrjuje tudi podatek, da naj bi prejšnji teden v hotelu pod Pohorjem počitnikoval tudi njihov predsednik vlade Mile Đukanović.

Hrvatov zdaj manj

Smučanje ni nič cenejše kot v Italiji, a je slabše; celo slabše kot v Bolgariji, kjer je smučanje precej cenejše.
Smučar Sašo, Beograd

Od kod prihajajo tuji gostje in ali njihov obisk narašča, nam na Zavodu za turizem Maribor (ZTM) včeraj niso povedali. "Statistiko obiska za leto 2010 in s tem oceno letošnje zime doslej bomo imeli pripravljeno do konca tedna," pojasnjuje Vesna Male z ZTM.

Zadnja dva tedna je bilo Mariborsko Pohorje (pa tudi Rogla) preplavljeno s smučarji v rdečih kombinezonih s šahovnico, a ker so se v nedeljo pri naših južnih sosedih končale šolske počitnice, smo okrog hotelov na Pohorju in pod njim zasledili precej manj hrvaških avtomobilskih registrskih tablic.

Veliko Rusov ne zna smučati
Od hotelirjev smo izvedeli, da se je povečal obisk Madžarov, ki se v naših krajih počutijo domače in radi posežejo po borovničevcu. "Poleg Hrvatov, ki znajo smučati, je največ Rusov, ki so skoraj vsi začetniki, vendar se z veseljem udeležijo tečajev smučanja. Mi lomimo ruščino, saj je njihovo znanje angleščine bolj slabo. Bistveno pa je, da na koncu znajo smučati," je dejala Saša Kuzelj, učiteljica smučanja pri Smučarski šoli Pohorje.

Zaradi priprav na tekmovanje za zlato lisico je za rekreativne smučarje že zaprta proga, na kateri bo potekal veleslalom, progo za slalom pa bodo organizatorji zaprli danes popoldne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.