Slovenija
234 ogledov

Med top 7 wellness hoteli tudi slovenski

Dolenjske Toplice
1/6
Terme Krka
Med sedmerico top evropskih wellness hotelov se je zavihtel tudi slovenski predstavnik.

Eden izmed hotelov skupine Terme Krka na lestvici najboljših evropskih wellness hotelov. Lestvico je izdelal hotelski spletni iskalnik Trivago; gre za izbor najboljših evropskih wellness hotelov, idealnih za jesenski oddih. Med najboljšimi sedmimi, ki ponujajo obilico sprostitve in ugodja, je tudi hotel Balnea iz Dolenjskih Toplic.

Pri izboru ne gre za odločitev komisije, temveč za statistiko Trivagove spletne strani. Končna lestvica je narejena na podlagi števila lokalnih iskanj in algoritma agregiranih uporabniških mnenj, ki so jih pri Trivagu pridobili iz 29-tih spletnih strani (Expedia, Holidaycheck, Zoover, TripAdvisor, Booking.com, ebookers, ...).

Zaradi tega smo v Termah Krka še toliko bolj ponosni na ta Balnein uspeh. Po našem mnenju je to pomemben pokazatelj, da se gostje pri nas dobro počutijo, da cenijo individualen pristop, urejenost, kakovost storitev in prijaznost zaposlenih,” pri tem za Žurnal24.si poudarjajo v Termah Krka.

Po podatkih Trivaga so se iskanja po destinaciji Dolenjske Toplice v prvem polletju 2014 (v primerjavi s prvim polletjem 2013) med slovenskimi uporabniki povečala za 184 odstotkov. “Glede na to, da se povečuje tudi obisk tujih gostov, lahko sklepamo, da naši uporabniki poizvedujejo po informacijah o naših nastanitvah tudi s pomočjo spletnega iskalnika Trivago. Verjamemo, da bo uvrstitev našega hotela na lestvico najboljših velneških hotelov v Evropi pozitivno vplivala na povečevanje števila rezervacij,” pravijo v Termah Krka.

Hotel Balnea beleži porast

V letošnjem letu so hoteli Term Dolenjske Toplice gostili že skoraj 14 tisoč gostov, ki so ustvarili približno 80 tisoč nočitev, kar je približno toliko kot v enakem obdobju lanskega leta,” pravijo pri  dolenjskem turistično – zdravstvenem ponudniku in nadaljujejo, da je samo hotel Balnea letos obiskalo več gostov, kot lani.

Spremenila se je tudi struktura njenih gostov:  domači gostje so še vedno v večini, vendar v primerjavi z lanskim letom letos beležijo višji odstotek tujih gostov: prevladujejo Italijani, sledijo jim Hrvati, Srbi, Rusi in Avstrijci. Balnea je letos gostila tudi Dance, Švede, Nemce, Francoze, Belgijce, Angleže, Špance, Bolgare.

Modernost v objemu tradicije

Balnea je najmlajši hotel v enem od najstarejših slovenskih termalnih središč Dolenjske Toplice. V letu 2008 je bil zgrajen za nove razsežnosti razvajanja, ime pa je povzel po priznanem sprostitvenem centru dolenjskih term, s katerim sta priročno povezana z arhitekturno zanimivim panoramskim hodnikom.

Hotel kategorije 4* superior slovi po vrhunsko opremljenih sobah in suitah. Prevladujejo naravni materiali in tople barve, ambient pa spominja na umetniško galerijo. V suitah s kaminom si lahko gostje privoščijo tudi zdravilno kopel s pogledom na idilično naravo.

Sprostitveni center Balnea stoji ob zdraviliškem parku s stoletnimi drevesi in je kraljestvo osvežilnih kopeli, poživljajočih masaž, krepilnih savn ter vodnega razvajanja. “Z individualno načrtovanimi in prilagojenimi programi ter storitvami za vse generacije se uvršča med najbolj prepoznavne centre dobrega počutja,” še poudarjajo v Termah Krka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.