Slovenija
29 ogledov

Med vožnjo brala časopis

(Foto: Bralec Žurnala24) Žurnal24 main
Ženska, ki se je včeraj peljala po severni ljubljanski obvoznici, se je očitno raje posvečala branju časopisa kot pa razmeram na cesti.

Bralec nam je poslal fotografijo neke voznice, ki se je včeraj po severni ljubljanski obvoznici peljala po prehitevalnem pasu s hitrostjo 90 kilometrov na uro in pri tem brala časopis.

Voznica se očitno ob tem ni zavedala, da bi jo lahko, če bi jo v tem primeru opazil policist, doletela kazen 120 evrov. Tako stara kot nova prometna zakonodaja, ki začne uporabljat prvega julija, določa, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševale njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila.

Omenjeni člen si je, kot so za zurnal24.si povedali na PU Ljubljana, potrebno razlagati širše in sicer v smislu uporabe opreme, predmetov, pripomočkov... ki bi zmanjševale slušno ali vidno zaznavo ali zmožnost obvladovanja vozila.

"V tem kontekstu bi tudi uporaba oziroma branje časopisa med vožnjo močno vplivala tako na vidno zaznavo voznika, kot tudi na njegovo zmožnost obvladovanja vozila, zato bi policisti ob zaznavi tovrstnega dejanja kršitelju lahko izrekli globo in sicer v višini 120 evrov," so razložili na PU Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.