Slovenija
17 ogledov

Medicinci še dolgo brez

“Od garancije je odvisna tudi kakovost medicinske opreme,” odločilni dejavnik pr Žurnal24 main
Trmasto. Univerza vztraja pri prvotni odločitvi, na Granitu pišejo pritožbo.

Gradnja nove medicinske fakultete se še ne bo začela. V podjetju Granit, ki ga Univerza v Mariboru (UM) tudi po vnovičnem ocenjevanju ponudb ni izbrala za izvajalca gradnje, namreč napovedujejo pritožbo. “Naš interes ni ustavljati zadeve, ne gre za igro gradbincev brez meja, želimo pa korekten postopek. Roko na srce, 30-letne garancije, ki je odločala, skoraj nihče ne more doseči,” meni Peter Kosi, direktor Granita, ki je skupaj z Begradom oddal štiri milijone cenejšo ponudbo od konkurence.

Pametnejši od komisije

Sredstva za projekt
Evropska pod pogojem. Projekt je vreden okoli 33 milijonov evrov, pri čemer jih Evropska unija prispeva 25 milijonov, a bi morala biti stavba po pogodbi končana naslednje leto.

“Vsi so se strinjali z merili razpisa, zmagovalca pa je določila matematična formula in ne simpatičnost ponudnikov,” pravi Boštjan Brumen, glavni tajnik UM, kjer so znova izbrali skupino Meteorit. “Da smo že prvič ravnali prav, dokazuje tudi neodvisno pravno mnenje, ki vključuje prakso evropskih sodišč. To pa je nad nacionalno zakonodajo, torej tudi državno revizijsko komisijo, za katero upamo, da bo morebitne pritožbe tokrat zavrnila,” dodaja Brumen, ki kljub napovedani pritožbi Granita pravi, da se bo gradnja nove fakultete začela še letos. “Evropski denar za zdaj ni ogrožen,” pristavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.