Slovenija
2 ogledov

Medicinske sestre deležne grdih besed

V ljubljanskem UKC ne spoštujejo predpisov za preprečevanje širjenja prašičje gr Žurnal24 main
Obiskovalci. V UKC Ljubljana ne spoštujejo pravil.

V soboto je za virusom nove gripe umrl 11. bolnik v Sloveniji. Gre za 50-letno bolnico, ki se je zdravila za kronično boleznijo in je imela več posledičnih bolezni. V Nišu so zdravniki 34-letni nosečnici, ki je bila okužena z virusom nove gripe in v slabem zdravstvenem stanju, naredili carski rez. Otrok je zdrav, bolnica, ki je bila v osmem mesecu nosečnosti, pa je umrla.


Ne spoštujejo omejitev
"V ljubljanskem kliničnem centru se ne držijo predpisov za preprečevanje širjenja pandemske gripe glede omejevanja števila obiskovalcev," nam je povedala bralka. Njen mož je na travmatološkem oddelku, kamor so ga pripeljali po operaciji. Med obiskovalci jo motijo predvsem otroci, ki prihajajo v večjem številu.

"Da se obiskovalci ne držijo pravil, ugotavljamo tudi sami," je odgovorila tiskovna predstavnica Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Biserka Marolt Meden. Prav zato je strokovna direktorica Brigita Drnovšek Olup napovedala, da bodo prisiljeni v celoti prepovedati obiske, če se obiskovalci ne bodo držali pravil. Po njenih besedah so poleg tega medicinske sestre, ki obiskovalce opozarjajo na omejitve, deležne nerazumevanja in grdih besed.

V UKC Ljubljana so sicer obiski dovoljeni le med 16. in 18. uro, k enemu pacientu pa lahko pride samo en obiskovalec, ki mora biti zdrav.

Poslušni obiskovalci
Tudi v bolnišnici v Murski Soboti so obiski omejeni na enega zdravega človeka. "Tiste, ki navodil ne spoštujejo, opozori osebje," so nam sporočili in dodali, da večjih težav z obiskovalci niso imeli. Omejitev na enega obiskovalca imajo tudi v brežiški in jeseniški bolnišnici, kjer se ravno tako večina obiskovalcev drži omejitev.

"V glavnem se obiskovalci držijo prepovedi obiskov," je dejal tudi direktor novogoriške bolnišnice Silvan Saksida. Obiski so pri njih prepovedani, nadzor nad njimi na oddelkih izvaja zdravstveno osebje, na vhodu pa triažna sestra in zaposleni v recepciji. V celoti so prepovedani obiski tudi v slovenjgraški bolnišnici, delni izjemi sta le oddelek za ginekologijo in porodništvo ter pediatrični oddelek, kjer so obiski omejeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.