Slovenija
15 ogledov

Medij na cesto, da bo zrasel hotel

Bojan Anđelković Saša Despot
Šou v Ljubljani. Združujejo medije in Radiu Študent sporočajo, da bo denarja za 35 odstotkov manj.

Protest. “Selitev in združevanje medijev Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (Šoul) je nezaslišan poseg v prostorsko, skupnostno in vsebinsko avtonomijo najstarejšega študentskega radia v Evropi,” so ogorčeni uredniki Radia Študent (RŠ). Vodstvo Šoula namreč nadaljuje prostorsko selitev svojih medijev časopisa Tribuna in televizije Šouvizija v prostore RŠ, katerega ustanovitelji so.

Novinarji delajo za drobiž

“Ne razumem, zakaj novinar Tribune ne bi naredil še intervjuja na radiu in televiziji,” pravi direktor Šoula Andrej Klasinc. S tem nakazuje, da naj bi se integracija treh medijev zgodila ne le na ravni prostorov, temveč tudi vsebine in organiziranja, kar RŠ ostro zavrača. Klasinc opozarja, da poslujejo na 660 kvadratnih metrih in na leto dobijo 200 tisoč evrov. “To predstavljajo kot luksuz. A nihče se ne vpraša, koliko stane naš 24-urni program, ali govori o tem, da naši sodelavci delajo za dva evra na uro,” opozarja odgovorni urednik RŠ Bojan Anđelković.

Hotel kljub jezi javnosti

Klasinc zanika, da se morata Tribuna in Šouvizija preseliti, ker bodo v teh prostorih odprli restavracijo in hotel, čeprav priznava, da gredo ti načrti kljub nasprotovanju javnosti dalje in da so prostori Šouvizije dejansko v bodočem hotelu. “Pred veliko reorganizacijo smo, ker so dohodki iz koncesij študentskega dela upadli za 35 odstotkov,” pravi Klasinc in opozarja, da bo RŠ naslednje leto dobil za 35 odstotkov denarja manj. “Vsi se moramo na to pripraviti, denarja preprosto ne bo,” še pravi Klasinc. Ministrstvo za kulturo opozarja, da bi jih moral izdajatelj, če bi bistveno posegel v programsko osnovo medija, o tem obvestiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.