Slovenija
26 ogledov

Mediji stavko "prenapeli"

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Sindikalist v Preventu Vladimir Zorman je zanikal poročanje medijev, da so se šivilje odločile za spontano stavko.

Šivilje so namreč delovno mesto zapustile med 12. in 13. uro, ko je dejansko potekal sestanek s sindikatom.

Res je, pravi Vladimir Zorman, da so bili danes delavci zelo nezadovoljni, ker plače niso bile nakazane, saj jim z računov 18. v mesecu trgajo trajnike.

 

"Dogovori s kupcem glede plačila opravljenih storitev še potekajo. Uskladili smo se o višini, ne pa tudi o datumu plačila, saj se pogodbeni rok izteče 25. maja. Trudimo se dobiti plačilo čim prej," pa je povedala Monika Žvikart, predstavnica za stike z javnostmi v Prevent Globalu.

V sindikatu pričakujejo, da bodo plače nakazane že tekom jutrišnjega dne, če pa bo nekaj članov s hudimi finančnimi problemi, pa jim bo pomagal tudi sindikat s finančno injekcijo. 

 

Kot je še dejal Zorman, imajo sindikalisti jutri sejo izvršnega odbora in sestanek z upravo, delavce pa so že potolažili. Mediji pa so po njegovih besedah nezadovoljstvo delavk "prenapeli".
 
Dejansko v 23-letni zgodovini, pravi Zorman, še ni bilo zamika plač, razen v Preventu Globalu prejšnji mesec za en dan, zato Zorman katastrofe okoli tega ne vidi.
 
Problem je le odprta faktura, ki je kupec še ni plačal. Gre za znesek, ki bi zadoščal za izplačilo plač v avtomobilskem delu in Preventu Globalu (gre za 1.300 zaposlenih), ostali v skupini pa so plače dobili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.