Slovenija
20 ogledov

Medja na vrhu NLB

Janko Medja mediaspeed
Nadzorni svet NLB je danes za novega predsednika uprave imenoval Janka Medjo, ki je do zdaj vodil nadzornike NLB.

Prvi nadzornik največje slovenske banke pa naj bi postal direktor Združenja bank Slovenije France Arhar. Tako bo verjetno v kratkem sklicana skupščina banke.

Medja je pred junijskim imenovanjem v nadzorni svet Nove Ljubljanske banke (NLB) večino svoje poslovne poti preživel v Unicredit banki Slovenija, kjer je bil nazadnje tudi član uprave. Avgusta so ga nadzorniki NLB izbrali tudi za predsednika nadzornega sveta.

Čaka ga težko delo

Na čelu NLB bo nasledil Boža Jašoviča, ki je zaradi nestrinjanja z državo kot največjim lastnikom glede prodaje delnic Mercatorja odstopil že lani decembra, a je naloge opravljal vse do zdaj. V preteklosti se je špekuliralo tudi o tem, da bo Jašovič ostal na čelu vse do zaključka zahtevnega procesa sanacije slabih terjatev in nadaljevanja prestrukturiranja banke, ki ga je začela njegova uprava, ter tako banko pripravil na napovedano prodajo.

Težavna naloga sanacije slabih terjatev ob pomoči države in dokončanje projekta postavitve banke na bolj zdrave temelje bo zdaj padlo na pleča Medje, ki bo imenoval tudi prenovljeno upravo. Iz sedanje naj namreč na položaju ne bi ostalo veliko članov.

Komentarjev 2
  • LJ24 12:32 14.september 2012.

    Kdaj bodo pa sedeli vsi tisti, ki so bili v predhodnih vodstvih? NIKDAR! Niti eni politični stranki ni v interesu, da sedi nekdo, ki jim je dajal kredite.

  • albert 10:29 14.september 2012.

    Predvidevam vlada, da ste nastavili svojega!!!