Slovenija
23 ogledov

Medja ostaja na vrhu NLB

Janko Medja mediaspeed
Janko Medja tudi po včerajšnjem nadzornem svetu NLB ostaja na čelu banke. V polletju so ustvarili 85,5 milijona evrov izgube.

V prvem polletju je NLB dosegla dobiček pred rezervacijami v višini 35,3 milijona evrov. Na rezultat po davkih, ki je bil negativen v višini 85,8 milijona evrov, so vplivali predvsem oblikovane oslabitve in rezervacije ter nižji neto obrestni prihodki. Skupina NLB je pred rezervacijami dosegla dobiček v višini 35,1 milijona evrov, po davkih pa je bil rezultat negativen v višini 91 milijonov evrov.

Imenovanje Medje ni sporno

Nadzorni svet, ki je imel v četrtek maratonsko sejo, je pod vodstvom Franceta Arharja sprejel poročilo komisije za revizijo, pri čemer je ugotovil, da na podlagi poročila centra notranje revizije, nekdanje predsednice komisije ter ustnega poročanja predsednika uprave Medje in direktorice centra notranje revizije Polone Kurtevski ugotavlja, da imenovanje predsednika uprave ni bilo vzročno povezano z najemom kadrovske agencije Korn Ferry International in da se za njegovo imenovanje agenciji ni plačalo nobenega honorarja.

Nujno prestrukturiranje

Ob tem nadzorni svet na podlagi ugotovitev interne revizije od uprave pričakuje, da bo v sodelovanju z notranjo revizijo in pogodbenimi partnerji odpravila nekatere procesne in organizacijske pomanjkljivosti, ugotovljene v poročilu, so danes sporočili iz NLB.

"Nadzorni svet je na podlagi vseh obravnavanih tematik ugotovil, da je za banko v tem trenutku in širših razmerah ključno, da se osredotoči na izvajanje ključnih prioritet izvajanja ukrepov ter v skladu z regulativo na kakovostno delo s strankami in zaposlenimi, na izvedbo nujnega programa prestrukturiranja banke v skladu z dolgoročnimi cilji povratka k dobičkonosnosti in vzdržni uspešnosti," so po navedbah banke ocenili njeni nadzorniki.

Komentarjev 1
  • dragec 09:33 26.julij 2013.

    ZELO SO USPEŠNI PRI SVOJEM DELUV polletju so ustvarili 85,5 milijona evrov izgube. ????????