Slovenija
18 ogledov

Mednarodna misija: Kljub beguncem vojaki na Kosovo

slovenija 26.07.11, studentski vojaski tabor, studenti, tabor, slovenska vojska, Anže Petkovšek
Kljub drugačnim napovedim, v soboto naši vojaki vendarle odpotujejo na mednarodno misijo na Kosovo.

Kljub drugačnim napovedim, naši vojaki v soboto odpotujejo na mednarodno misijo na Kosovo. Kot nam je pojasnil tiskovni predstavnik slovenske vojske Simon Kores, na Kosovo odpotuje polovica kontingeta. Druga polovica pa bo odšla sredi novembra, so sporočili z obrambnega ministrstva.

Kot smo že poročali,  bi 32. slovenski kontingent Kfor z  250 vojaki moral odpotovati že minulo soboto, vendar je načelnik Generalštaba Slovenske vojske, generalmajor Andrej Osterman zaradi begunske krize njihov odhod prestavil za najmanj 14 dni.

Takrat so pojasnili, da v Sloveniji potrebujemo vojake s posebnimi znanji, omenjeni mednarodni kontingent pa je izurjen za delovanje z množicami: "Ugotovili smo, da je na terenu mobiliziranih dovolj vojakov, na Kosovo pa sedaj odpotuje le polovica kontingenta," je za danes za Žurnal24 pojasnil Kores. 

Zagotovili so še, da odhod vojakov na Kosovo ne bo vplival na podporo, ki jo Slovenska vojska nudi policiji in civilni zaščiti pri soočanju z begunsko krizo.

Prvi del novega kontingenta bo tako naloge lahko prevzel že v naslednjem tednu, so še sporočili z Morsa.

Preberite še:

Zaradi beguncev prestavili odhod vojakov na Kosovo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Žvižgač 19:05 29.oktober 2015.

    Nekdo mora pomagati beguncem na vlake in avtobuse in jim nositi kovčke. Normalna reakcija slovenske vlade, na našo mejo bi pa dali rezerviste, po možnosti še upokojence.

  • TOLAR 18:00 29.oktober 2015.

    To je ukaz ZDA !!! člani NATA smo SRAMOTA tuki se vidi da še naša vlada nima moči

  • Milan Novak 15:12 29.oktober 2015.

    Naj rajši gredo čuvat našo mejo !!!!