Slovenija
53 ogledov

Medved jih je znova obiskal

Medved v Iški Bralka
Iz vasi Iška pri Ljubljani so nam poslali fotografijo medveda, ki brska po smeteh v neposredni bližini hiše. O njegovih obiskih smo sicer pisali že v preteklih dneh.

Krajani Iške so zaradi medveda že v četrtek obvestili lovsko družino in policiste. “Mar mora zver raniti otroka, da bo kdo ukrepal?” so se spraševali v Iški. Po pripovedovanju domačinov gre za okoli 90 kilogramov težkega, dve ali tri leta starega medveda.

Medvedi pred leti niso prihajali do Iške, ker so bila v gozdovih urejena mrhovišča. Ker jih zdaj ni več, prihajajo medvedi brskat po smetnjakih.

Komentarjev 10
  • Jure Lončar-Đuro 16:53 09.junij 2012.

    Vidim,da je en bolj pameten kot drug...kaj pišejo novinarji je eno,kaj si pa mislimo domačini v Iški pa je drugo kar se medvedov tiče!!V tem koncu jih je namreč kar veliko in če je temu zapasalo pofirbcat po smetnjaku je ...prikaži več pač to storil...številčno jih je že preveč pri nas in ljudje ki si lahko privoščijo,si gradijo hiše čim bolj v naravi in v mirni okolici in tam so doma živali tako kot medvedi in ker je smeti in odvržene hrane čedalje več,ker revščine in recesije še nismo občutili se medvedi prikradejo do naših domov in bližnjih odlagališč smeti po katerih brskajo če je kaj dobrega za njih!!!Krivi smo pa vsi mi za takšne in drugačne nastale situacije!!!Pa lep dan vsem skupaj,Jure

  • lojz27 08:39 04.junij 2012.

    ni jih preveč, lačni so, ker so z zakonom prepovedana mrhovišča, s katerimi so jih prej hranili lovci! nehejte že enkrat govort neumnosti, sam sramoto si delate!!

  • ghz891 01:53 04.junij 2012.

    Ajde prebivalci Iške zorganizirajte se pa postavite mrhovinišče oz odlagališče za pomije nekje v bližnjem gozdu. Ne samo jamrat. Drugače se bo pa treba kar navadit, dvomim da je vaša vasica tam stala pred medvedjim brlogom.