Slovenija > Črna kronika
66 ogledov

Medved na Igu napadel moškega

Slika je simbolična. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Danes malo pred dvanajsto uro je medved na Igu napadel moškega, ki je bil na sprehodu s svojim psom.

Ob 11.43 je na cesti nad vasjo Zapotok v občini Ig medved napadel moškega, ki je sprehajal psa.

Zaradi poškodb so morali posredovati reševalci iz UKC Ljubljana. "57-letni moški naj  bi po do sedaj znanih podatkih utrpel lažje poškodbe," je sporočila tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana Maja Ciperle Adlešič.

O dogodku je bila že obveščena intervencijska skupina Zavoda za gozdove in policisti, so še zapisali na Upravi za zaščito in reševanje.

Pes pogosto tisti, ki privabi medveda

V primerih, ko je medved napadel človeka, se je mnogokrat zgodilo, da je bil ravno pes tisti, ki je divjo žival pripeljal k lastniku. Kako je bilo tokrat, še ni znano.

Vseeno pa svojih ljubljenčkov no terenu, kjer lahko srečate medveda, raje ne spuščajte s povodcev. Preventivni ste lahko tudi sami: bodite glasni!

Medvedje namreč zelo dobro slišijo in vohajo, vidijo pa ne ravno dobro. Če vas bo medved slišal, se bo umaknil.

Komentarjev 7
  • lojz27 09:43 28.maj 2012.

    Kriva ni žival, ne medved, sploh pa ne pes. Kriv je človek!, krivi so tisti v pisarnah v Ljubljani, k v življenju niso stopli v gozd in potem grejo z zakonom prepovedat mrhovišča (oskrbujejo jih lovci), ki so stran od ...prikaži več vasi. In zato potem medvedi pridejo preblizu, ker nimajo kaj jesti. Živim na robu Roga, pa v 20 letih nisem srečal medveda, v zadnjem letu pa 3x.

  • Žurnalček 19:56 27.maj 2012.

    Vosu si ti , sam še kuzloljubec zraven!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 16:36 27.maj 2012.

    Namesto,da iščejo medota za odstrel,nej rajš pospravjo tega psa pa lastnika,da bodo ostali lastniki kuzl vedl enkrat za vselej,da se pes ne more prosto gibat po gozdu in plašit živali!