Slovenija
353 ogledov

Medved pri Škofji Loki napadel čebelnjak tik ob hiši

Čebelnjak
1/5
Čebelarstvo Bokal
Medved je nad Škofjo Loko razdejal čebelnjak tik ob hiši. Lastnik pravi, da se zaveda, kje živi.

"Ne, ne bojim se, da bi me medved pojedel," pravi Krištof Bokal iz Sv. Andreja nad Škofjo Loko, pri katerem je ponoči medved za seboj pustil razdejanje. Bokal je znan po svoji vzreji matic in izdelkov iz medu, od čebel živi. 

Bokal je razmeroma zadovoljen, da medved med svojim nočnim pohodom ni napravil še hujše škode. "Uničil je le en panj, ostale pa je prevrnil in uničil satje, zato je škoda razmeroma majhna," je Bokal povedal za zurnal24.si in obenem pohvalil državne službe, ki so se zelo hitro odzvale na njegovo jutranjo prijavo. "Tukaj je že bila policija in predstavnik Zavoda za gozdove," je povedal med pogovorom z nami, ko je pospravljal za nočnim kolovratenjem. Dvoma, da je bila na delu naša največja zver, ni.

Medved je tokrat prvič zašel v njegov čebelnjak, tudi sicer ga doslej v okolici Sv. Andreja, majhne vasice nad Škofjo Loko ni bilo. Čeprav je zver rovarila tik ob njegovi hiši, ga za zdaj ne skrbi. "Načrtno sem sem odselil ven iz mesta in vem, da tukaj živijo tudi žival. Se zgodi, bomo pa videli, kako se bo medved obnašal v prihodnje. Seveda pa mi ne bi bilo vseeno, če bi se medved pričel vračati in bi vsak večer kopal tukaj naokoli. Za zdaj pa me še ni strah."

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
  • Avatar praufo
    praufo 14:24 28.avgust 2016.

    vse čestitke za odličen komentar

  • stanekos 13:27 28.avgust 2016.

    praufo - po tvojem pisanju sodeč si:a) kot aksa nažgan jagerb) bumbar

  • Avatar praufo
    praufo 11:08 28.avgust 2016.

    medved je v tej državi bolj pomemben kot človek, to je izjavil sam gospod naškof, ni se zmotil, res je, ampak dokler ne bo en medved napadel enega pomembnega gospoda v tej državi, toliko časa bo to najbolj varovana, žival, ...prikaži več polek volka, ampak zakaj, zakaj je tako, zakaj mi rabimo toliko medvedov, prostora je za enih 10 do 20, mamo jih pa nekaj sto, po vseh gozdovih jih je na pretek, ZAKAJ JIH RABIMO ?