Slovenija
21 ogledov

Medvedku bi dali svoj hrib

Medo se obiskovalcev boji; v begu pred njimi se je že zaplezal na smreko, je pov Žurnal24 main
Podvrh. Inšpektorat še ni odločil o usodi trimesečnega mladiča. Podpora Logarjevim z vseh strani.

Kljub napovedim z začetka tedna okoljski inšpektorat včeraj ni odločil o usodi trimesečnega medvedka, ki se je zatekel k Logarjevim v Podvrh. Kot pravi Matevž Logar, se je stanje umirilo, nihče z inšpektorata jih ni obiskal, ravno tako še niso opravili zaslišanja na policiji.

Naj spomnimo, da se je prejšnji teden zgodil fizični obračun z inšpektorjem, ki si je želel ogledati medvedka, pri tem pa naj se ne bi uradno predstavil.

Vsiljivi obiskovalci
Medvedku po Logarjevih besedah trenutno večje težave povzročajo številni obiskovalci, ker so nekateri preveč vsiljivi. Kot dodaja Logar, so deležni podpore z vseh strani.

“Podpirajo nas prebivalci in tudi župan Občine Gorenja vas - Poljane. Medvedku želimo urediti prebivališče po predpisih oziroma zaprli bi ves vrh hriba, da bi imel več kot dovolj prostora za gibanje. Našli smo tudi donatorja za gradbeni material. Druga rešitev pa ostaja zasebni živalski vrt pri Horjulu,” navaja Logar.

Podporo mu je včeraj izrazil tudi Zmago Jelinčič Plemeniti, predsednik SNS, ki je v poslanski pobudi pozval vlado, naj sprejme ustrezne ukrepe za zaščito medvedjega mladiča in naj ne preganja človeka, ki je žival rešil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.