Slovenija
17 ogledov

Mefa bo zamenjal Morato

"Verjamem, da je izvolitev rezultat mojega osebnega dela, znanja in izkušenj, ki Žurnal24 main
Volitve. Na nadomestnih volitvah nizka, nekaj manj kot 13-odstotna udeležba.

"Zdaj nas čaka izpolnjevanje volilnih obljub. To sta skrb za podeželje in saniranje javnih financ," je po preštetju glasov na včerajšnjih nadomestnih volitvah za občinskega svetnika v Izoli, kjer je dobil največ glasov, dejal Valdi Morato iz vrst Socialnih demokratov. Tako bo zdajšnja koalicija z enim svetnikom več še močnejša.

Volilo jih je malo
Udeležba
. Volilna udeležba je bila 12,73-odstotna. Od 13.292 volilnih upravičencev jih je volilo le 1.692. Nadomestne volitve so v Izoli potekale, ker je Drago Mislej - Mef iz liste Mef in Izolani odstopil prej kot v šestih mesecih od uradnega rezultata občinskih volitev.

Od 1.692 volilcev, ki so se udeležili volitev, je Morato dobil 555 glasov, njegov glavni tekmec Miro Vanič iz stranke Izola je naša (IJN) pa 509 glasov. "Skrb vzbujajoč je nizek odstotek udeležbe. Vsi tisti, ki delamo v politiki, bi se nad tem morali zamisliti," je dodal Morato.

Odhaja Klokočovnik
"Rezultat je takšen, kot je, volilci so se tako odločili. Pričakoval sem pa vsekakor večjo razliko za enega oziroma drugega kandidata," je rezultat komentiral Miro Vanič.

Tomislav Klokočovnik pa je včeraj potrdil dokončno slovo iz izolskega občinskega sveta in politike na splošno; kot svetnika ga bo zamenjal naslednji z liste IJN, Tomislav Vitezica. Iz vrst IJN naj bi skupaj s Klokočovnikom po nekaterih informacijah izstopila tudi Rozana Prešern.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.