Slovenija
35 ogledov

Megasedmica spet ni bila izžrebana

Prodaja loto listkov Saša Despot
Sedmica v višini 3,4 milijona evrov ni bila izžrebana. V nedeljo se obeta rekordni sklad za sedmico v višini štiri milijone evrov.

Danes zvečer znova ni bila izžrebana sedmica na Lotu. Vredna je bila kar tri milijone in 350 tisoč evrov. Po odbitku davka bi dobitniku, če bi bil le en, nakazali 2,85 milijona evrov.

Dobitnik bi lahko denar denimo vezal in iztržil štiriodstotne obresti, pri čemer bi po plačilu dohodnine na obresti vsak mesec dobil 7.610 evrov obresti, ali pa bi si privoščil dva bugatti veyrona, najhitrejša avtomobila na svetu. Srečni dobitnik bi se lahko z družbo Virgin Galactic 18-krat odpeljal na izlet v vesolje.

Možnih dva tisoč sedmic

Podatka, kolikokrat je bila vplačana najpogostejša kombinacija, na Loteriji Slovenije nimajo. Ob zadnjem rekordu leta 2005 pa je zaporedje številk od ena do sedem vplačalo približno dva tisoč ljudi; predvidevajo, da je podobno tudi zdaj.

Zaradi navala na spletno stran loterije se občasno pojavljajo manjše težave z vplačili prek e-portala. Povečan obisk je posebno pred koncem sprejemanja vplačil med 17. in 18. uro ob sredah in nedeljah ter takoj po žrebanju in nakazilu dobitkov.

Težave spletnih igralcev

Večji kot je dobitek večja je tudi naval na spletno stran loterije. Bralec pa nas je obvestil, da mu sistem sporoča, da ima na igralnem računu premalo denarja, čeprav je npr. na računu še 23 evrov, vplačilo pa stane štiri evre. Primer si lahko ogledate na spodnji fotografiji.

Loto | Avtor: Prtscr Prtscr


Iz Loterije so nam sporočili, da informacij o tovrstnih napakah nimajo. Vsi, ki bi se soočili s takimi napakami, pa lahko pokličejo na informacijski center 01- 24- 26- 175 ali pošlje elektronsko sporočilo na naslov info@loterija.si ali e-info@loterija.si .

Na Loteriji so zaznali le občasno slabšo odzivnost z vplačili preko elektronskega portala zaradi velike preobremenjenosti: "V najbolj udarnih dneh smo namreč zabeležili kar več kot 10.000 različnih uporabnikov oz. več kot 16.000 obiskov dnevno, s čimer presegamo slovensko povprečje v spletni trgovini."

Spletni strani loterija.si in eloterija.si sta sicer najbolj obremenjeni tik pred zaključkom sprejemanja vplačil (med 17. in 18. uro ob sredah in nedeljah), takoj po žrebanju, ko igralci preverjajo izžrebane številke (po 20. uri ob sredah in nedeljah) in takoj po nakazilu dobitkov (po 9. uri naslednji dan po žrebanju).

Komentarjev 4
  • LOL-ka 21:40 18.januar 2012.

    A ni sporno, da žrebanja ne predvajajo???

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 21:37 18.januar 2012.

    Strani Loterije so sicer že cel januar slabo dostopne ob dneh, ko so žrebanja (in par ur po objavi rezultatov).

  • KOJAK 21:20 18.januar 2012.

    Nije žvaka za seljaka :)