Slovenija
10 ogledov

Megla bi lahko ustavila polete na Brnik

Spremenjeni urnik začne veljati 31. oktobra 2010. (Foto: Srdjan Zivulovič) Žurnal24 main
Ob morebitni preusmeritvi poletov z brniškega na sosednja letališča med drugo fazo prenove steze, je povrnitev potnih stroškov potnikom odvisna od posameznih družb. Nevšečnosti sicer ne pričakujejo.

Zaradi začetka druge faze prenove vzletno-pristajalne steze bodo predvidoma naslednjih 16 dni, do 15. julija, vsak dan med polnočjo in šesto zjutraj izklopili instrumentalni sistem za pristajanje v pogojih zmanjšane vidljivosti. Izkušnje iz prve faze prenove, ki je potekala pred približno dvema tednoma, kažejo, da potniki zaradi tega niso občutili nobenih nevšečnosti.

Preusmeritve odvisne od letalskih družb
Kljub temu bi lahko v primeru goste megle, ki pa je v tem letnem času na Letališču Jožeta Pučnika zelo redek pojav, prišlo do zamud ali preusmeritev letal na sosednja letališča. Kot so za Žurnal24 pojasnili v družbi Aerodrom Ljubljana je to, na katero letališče bi bil morebiti preusmerjen let, odvisno od alternativ, ki jih imajo za različne primere pripravljene letalske družbe. Običajno letala, namenjena na Letališče Jožeta Pučnika, preusmerijo v Maribor, Zagreb, Gradec ali Trst. Ali bodo potnikom v primeru preusmeritve povrnili stroške prevoza, je odvisno od posameznih letalskih družb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.