Slovenija
35 ogledov

Megla do četrtka, nato morda dež

Megla nad Ljubljano. IFP
Po nižinah bo megla vztrajala še vse tja do četrtka. Žarke sonca boste tako lahko lovili le v višjeležečih predelih države. Prihodnji vikend pa nas po vsej verjetnosti časa deževno vreme.

Megleno in hladno vreme po nižinah se bo nadaljevalo še vse tja do četrka, so za zurnal24.si dejali na Agenciji za okolje RS.

V torek, sredo in četrtek bo sicer nekoliko bolj oblačno vreme. Proti koncu prihodnjega tedna pa nas po vsej verjetnosti čaka dež.

Dnevne temperature v dolinah bodo še naprej okoli nič stopinj Celzija, v območjih nad gosto meglo se lahko temperature dvignejo tudi do desetih stopinj Celzija.

Gosta megla v dolinah in kotlinah je sicer za ta letni čas precej običajna, saj so noči dolge in hladne, podnevi pa je sonce premalo močno, da bi razkrojilo gosto in sivo meglo, so razložili na Arsu.

Je pa zato vreme lepše v višjeležečih predelih države. Danes se boste tako lahko soncu nastavljali v krajih, ki ležijo najmanj 800 metrov nad morjem.

Komentarjev 3
  • Dr.Stroka 14:50 20.november 2011.

    Ne vem zakaj posplošujete? Če je megla v Lj in okolici, ne pomeni da je tudi drugje. Pa ni potrebno it na hribe za bit na soncu. Na primorskem, Goriška in Obala je vsak dan sonce neprestano že 3 tedne. ...prikaži več Vi pa kar bodite v megleni Lj.

  • speris 12:12 20.november 2011.

    Nevem jst o kaksni megli na nizinah vi govorite? V Portorozu je sonce vsak dan in 15C ..

  • jst 10:37 20.november 2011.

    Sam da nov več te žabarske megle k sm jo SIT