Slovenija
27 ogledov

Megla zaprla del Krvavca

Megla na Krvavcu RTC Krvavec
Tokrat je zaradi megle zaprt zgornji del smučišča Krvavec. Bralec opozarja, da vidnost niti na spodnjem delu ni dovolj dobra.

"Za varnost je poskrbljeno, zaradi zmanjšane vidljivosti zaradi megle pa obratujejo naprave samo na spodnjem delu," je za zurnal24.si pojasnil Luka Vrančič iz RTC Krvavec. O delnem zaprtju so začeli obveščati še pred začetkom obratovanja.

Kako se je spreminjala zamegljenost, si lahko ogledate na tej povezavi.

Na nas pa se je obrnil bralec, ki pravi, da razmere niti v spodnjem delu okoli 11. ure niso bile primerne za smučanje. "Videl nisem niti zastavic, ki označujejo rob smučišča, pred menoj je nekdo padel, če ne bi plužil, bi ga lahko zadel v glavo. Takoj sem se odpravil dol," pravi bralec.

Na blagajni je poskušal dobiti denar nazaj, toda povedali so mu, da nimajo prakse, da bi zaradi vremena vračali denar. Na vprašanje, zakaj niso smučišča zaprli v celoti, saj varno smučanje ni možno, pa so odgovorili, da o tem odloča nadzornik.

To sezono že zaprli celo smučišče

Vrančič pravi, da je varnost na prvem mestu: "Če bi ocenili, da ni varno, bi bilo smučišče absolutno zaprto, tako kot se je letos to zaradi vetra že zgodilo. Ko razmere niso primerne, smo primorani smučišče zapreti. Danes so ocenili, da je varno. Na smučišču so tudi nadzorniki, ki so usposobljeni za ocenjevanje razmer."

Če pride do take situacije, kot je danes – da je torej možno smučati le na polovici smučišča –, je od letos prilagojena tudi cenovna politika: karto namreč lahko obiskovalci kupijo 20 odstotkov ceneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.