Slovenija
100 ogledov

Meglič z novimi izvidi

Januarja je sodišče z vmesno sodbo potrdilo, da je Meglič upravičen do odškodnin Žurnal24 main
Sodnica je danes spet zaslišala Stanislava Megliča, ki zahteva odškodnino zaradi napada bulmastifov. Sodišče mora odločiti o višini odškodnine.

Stanislav Meglič in njegov odvetnik Franci Matoz sta sodišču predložila nove zdravniške izvide. Megliču so se namreč zaradi jemanja pomirjeval in protibolečinskih tablet pojavile težav z želodcem in astmo. Med zaslišanjem je Meglič povedal, da je kot otrok imel astmo, a z njo do pred enim letim ni imel več težav.

Odvetnik Baričevičvih staršev Emil Zakonjšek je sicer dejal, da je imela nasprotna stran dovolj časa, da bi že pred tem predstavila nove izvide, a se je sodnica odločila, da Megliča še enkrat zasliši. Meglič se tudi ni strinjal z Zakonjškovim predlogom za mediacijo.

Koliko mu bodo prisodili?
Meglič zahteva odškodnino v višini 152.669 evrov in 462,59 evra mesečne rente. Starša pokojnega zdravnika Saše Baričeviča, čigar psi so napadli Megliča, naj bi pristala na izplačilo odškodnine. Zdaj mora sodišče odločiti, kako visoka bo.

Baričevič je zapustil okoli 1.200.000 evrov in za okoli 1.100.000 evrov terjatev. Višina vrednosti zapuščine naj bi zadoščala za poplačilo vseh osmih upnikov, ki so priglasili svoje terjatve, in tudi za odškodnino Megliču.

Spomnimo, Megliča so leta 2006 na Oražnovi ulici v Ljubljani napadli psi, ko se je vračal iz službe. V napadu, ki so ga ustavili policisti, je utrpel hude poškodbe. Policisti so enega od štirih psov usmrtili na kraju dogodka, tri pa so lastnici odvzeli. Pse bi morali usmrtiti, a so jih vrnili Baričeviču. Slednjega so februarja lani psi pogrizli do smrti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.