Slovenija
73 ogledov

Megliču odškodnina Baričevičev

Stane Megli%C4%8D Žurnal24 main
Primer Meglič proti Baričeviču: sodnica je odločila, da je upravičen do odškodnine zaradi napada bulmastifov. V najboljšem primeru bo dobil nekaj več kot 400 tisoč evrov.

Usoden 15. marec 2006
Že skoraj pet let je minilo, odkar so Stanislava Megliča napadli bulmastifi Zore Roter in Saše Baričeviča. Raztrgali so mu mišici na desni roki, pustili številne brazgotine in za vedno spremenili življenje. Z več kot sto šivi so mu zdravniki zašili preko 50 ran po vsem telesu. Nekaj časa je bilo njegovo stanje zaradi okvare jeter in ledvic kritično.

Na vprašanje, ali so bili psi zlorabljeni, smo v enem letu lahko slišali številne različne interpretacije. Zdaj že bivši šef kriminalistov Aleksander Jevšek pravi: "Na to bi moral dati odgovor izvedenec, če bi bil odrejen." Več v: Preiskovali milimeter za milimetrom.
Dodatne podrobnosti z zadnje zapuščinske razprave o pokojnem Baričeviču pa lahko preberete tukaj.

A kljub tem poškodbam se lastnika z njim nista bila pripravljena pogoditi. Po smrti Roterjeve avgusta 2008 in Baričeviča februarja lani se je odškodninski zahtevek prenesel na dediče, torej Baričevičeve starše.

Prejeli vmesno sodbo
Stranke so zdaj končno prejele vmesno sodbo, pišejo Slovenske novice. Ljubljanska pravdna sodnica Mojca Lobnik je razsodila, da sta Marija Šeme Baričevič in Jože Baričevič dolžna Megliču plačati odškodnino, o višini katere pa bodo še odločali.

Koliko bo dobil za poškodbe?
Kot nam je prejšnji teden po zaključeni zapuščinski obravnavi povedal Megličev odvetnik Franci Matoz, vrednost zapuščine znaša okoli 1.200.000 evrov, terjatev pa je za okoli 1.100.000 evrov. Višina vrednosti zapuščine naj bi tako zadoščala za poplačilo vseh osmih upnikov, ki so priglasili svoje terjatve, ter za Megličevo odškodnino.

Slednji pa za nepremoženjsko škodo zahteva 112.669 evrov, dobrih 40 tisoč evrov za premoženjsko škodo in 462,59 evra mesečne rente do pričakovane življenjske dobe 80 let. Če se mu bo torej renta upoštevala od njegovega 35. leta, ko je utrpel poškodbe, bo samo iz tega naslova prejel skoraj 250 tisoč evrov, skupno pa nekaj več kot 402 tisoč evrov.

Za dodatna pojasnila, kakšen znesek lahko torej Meglič pričakuje in kakšni bodo nadaljnji postopki, smo prosili Matoza – na odgovore še čakamo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.