Slovenija
77 ogledov

Mehano gre v likvidacijo

Sindikalist Sašo Ristič je ogorčen nad vodstvom Mehana, ki je nenadno napovedalo Žurnal24 main
Odpustili 140 ljudi. Predstavniki sindikatov se bodo jutri sestali z vodstvom glede odpravnin.
„Iz Mehana so nas obvestili o nameravani odpovedi vseh pogodb o zaposlitvi zaradi prenehanja delodajalca (po 108. členu zakona o delovnih razmerjih), saj gre družba v likvidacijo," je včeraj popoldne povedal Sašo Ristič, sekretar sindikata SKEI (Sindikata kovinske in elektro industrije Slovenije) za Obalno-Kraško regijo. Službo bo izgubilo 140 delavcev. Vodstvo Mehana je sindikate povabilo jutri na sestanek.

Vodstvo Mehana nedosegljivo
Poskušali smo priklicati Maura Vuka, direktorja Mehana, a se na naše klice in SMS sporočila ni odzval. Nedavno pa je napovedal, da podjetje čuti vpliv finančne krize in da odpuščanja v prihodnje niso izključena. Mehano sicer postopoma odpušča delavce že več let zapored, nazadnje letos avgusta, ko je delo izgubilo 16 ljudi.

Namere družine Vuk
Mehano, naslednik Mehanotehnike, izolske tovarne igrač – ki je v zlati preteklosti zaposlovala blizu dva tisoč ljudi – je v lasti družbe Live oziroma Lucijana Vuka (strica Maura Vuka), ki je v Mehanu tudi prokurist. Delavke Mehana so se v preteklosti pritoževale tudi zaradi nehumanega odnosa delodajalca in jih je zaradi tega sprejel celo nekdanji predsednik državnega zbora France Cukjati. Lucijan Vuk je večkrat zanikal, da je Mehano kupil zgolj zaradi vrednosti zemljišč, ki pripadajo tovarni v izolski industrijski coni.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.