Slovenija
23 ogledov

Mehdorn bo prejel 18 tisočakov

Borut Pahor, Hartmut Mehdorn Žurnal24 main
Vlada bo Hartmutu Mehdornu, ki je sodeloval pri modernizaciji slovenskega železniškega sistema, za potne in nastanitvene stroške plačala 18.125 evrov.

Potni in nastanitveni stroški zajemajo lete, nočitve v hotelu, prevoze s taksijem in ostalo, so navedli v kabinetu predsednika vlade. Dodali so, da premier Borut Pahor ceni in spoštuje Mehdornovo odločitev, da je kljub poravnavi zgolj teh stroškov, torej brez kakršnegakoli honorarja zase in za svoje sodelavce, vladi predal elaborat z naslovom Positioning Slovenian Tarnsport and Mobility for Europe, ki je poslovna skrivnost.

Mehdorn je premierju Pahorju svetoval glede modernizacije slovenskega železniškega sistema, velja pa tudi za očeta ideje o oblikovanju slovenskega logističnega holdinga (povezovanju Slovenskih železnic, Luke Koper in Intereurope).

Pahor in Mehdorn sta se srečala v torek popoldne v Ljubljani in se dogovorila o povračilu potnih in nastanitvenih stroškov. Da bo Mehdorn za sodelovanje upravičen do povračila potnih in nastanitvenih stroškov, je bilo sicer dogovorjeno že ob začetku sodelovanja.

Pahor in Mehdorn sta tudi izrazila obžalovanje, da ideja projekta logističnega sistema ni bila sprejeta zdaj, saj sta modernizacija in sledenje sodobnim poslovnim zahtevam nujno potrebna in se bo vlada k temu vprašanju morala slej kot prej vrniti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.