Slovenija
21 ogledov

Mehdorn zahteva pol milijona evrov

Mehdorn v družbi premierja Pahorja. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Svetovalna družba Roland Berger je ministrstvu za promet poslala opomin za neplačan račun v višini 476 tisoč evrov.

Na ministrstvu za promet in finance pravijo, da nimajo odprtih obveznosti, vezanih na projekt slovenskega logističnega holdinga, niti do svetovalne družbe Roland Berger, za katero dela Hartmut Mehdorn.

Februarja so na ministrstvu za promet dobili dva opomina za neplačan račun v višini 476 tisoč evrov, ki ju je poslala omenjena služba. Na ministrstvu pravijo, da računa nimajo zavedenega.

V dopisu, ki so ga dobili 17. decembra lani, je sicer omenjen račun. "Ne glede na to vse zavračamo, ker ni bilo izvedeno javno naročilo in ker nimamo sklenjene nikakršne pogodbe s svetovalno družbo Roland Berger in posledično tudi ni podlage za plačilo zahtevane vsote," so zapisali.

Ministrstvo za promet je za kritje stroškov, povezanih s projektom Slovenskega logističnega holdinga, zagotovilo in izplačalo sredstva v višini 51.002,18 evra. Od tega je bilo za 41.880 evrov plačanih stroškov študija oziroma priprave odgovorov na pravna in ekonomska vprašanja, 3681,29 evra za dve konferenci  ter 5.440,89 evra za stroške poti in nočitev. Podlaga za vse omenjeno je pogodbena oziroma v naročilnicah, pojasnjujejo na ministrstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.