Slovenija
33732 ogledov

Meja s Hrvaško zaprta, na meji pa kolone

mejni prehod kontrola policija Obrežje PMP Obrežje
Zjutraj je bilo pri izstopu iz Slovenije treba čakati tudi do ene ure. Na Obrežju je bila čakalna doba pol ure, na mejnem prehodu Slovenska vas pa celo eno uro.

Kako je to mogoče, saj je meja praktično zaprta? Vstop na Hrvaško je namreč prepovedan za vse potnike, razen hrvaške državljane, ki delajo v tujini (samoizolacija), in državljane EU in tretjih držav s prebivanjem v EU, ki se vračajo domov (ob predhodnem soglasju).

Izjema od ukrepa so tudi dnevni delovni migranti, ki pa jih danes zaradi praznika najbrž ni prav veliko, dvolastniki, zdravstveni delavci, diplomati, policisti in delavci civilne zaščite.

"Na mejnih prehodih Obrežje in Slovenska vas ni čakalne dobe za osebna vozila na izstopu iz Slovenije. Čakalna doba je na vstopu v Hrvaško," nam je pojasnila Alenka Drenik z novomeške policijske uprave. "Gre pa predvsem za potnike, ki so v tranzitu čez Slovenijo in sicer državljane Hrvaške in državljane tretjih držav," je še pojasnila.

Na Obrežju je tudi popoldan ob pol treh čakalna doba okrog pol ure.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • onxxx 12:24 02.maj 2020.

    Hahahaha pa kam rinete,tudi če bi bila meja odprta za vse se lahko hitro zgodi da jo spet zaprejo in ostanete dol v karateni.To bo kruta realnost v bodoče.

  • sam50 08:21 02.maj 2020.

    Te zapore meje so namenjene le za davkoplačevalce,ki živijo in plačujemo davke v lastnih državah,isto je bilo s prepovedjo gibanja med občinami....

  • Avatar Leon
    Leon 07:47 02.maj 2020.

    Verjetno je Hojs zaspal ,ni prišel rampe dvigniti.