Slovenija
3527 ogledov

Meja sneženja se bo spuščala do ponedeljka zjutraj

Korensko sedlo PIC
Ohladitev je v nedeljo zjutraj dosegla Slovenijo.

Vremenoslovci za danes napovedujejo oblačno vreme s padavinami, ki bodo popoldne na Primorskem večinoma ponehale. "Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 800 metrov, ob močnejših padavinah pa lahko tudi nižje," pišejo pri Agenciji za okolje. "Pihal bo okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem zmerna do močna burja. Temperature bodo od 4 do 9, v alpskih dolinah okoli 3, na Primorskem pa od 9 do 13 stopinj Celzija."

Ponoči bodo padavine oslabele in ponekod ponehale, meja sneženja se bo na jugu še nekoliko znižala. "Burja na Primorskem bo slabela," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, v Gornjesavski dolini malo pod 0 stopinjami Celzija."

Vremenski portal Neurje.si piše, da bodo padavine ponekod v osrednji Slvoeniji zaradi fenskega afekta skoraj ponehale, drugod bo deževalo. "V noči na ponedeljek bodo padavine oslabele in jutri zjutraj ter dopoldan od zahoda postopno ponehale, najkasneje na jugovzhodu Slovenije," napovedujejo pri Neurje.si. "Meja sneženja se bo ponoči na jugu Slovenije spustila do okoli 500 metrov nadmorske višine."

V ponedeljek zjutraj bodo padavine ponehale

Jutri zjutraj bodo padavine večinoma ponehale, proti večeru se bo od zahoda jasnilo. "Ponekod bo še pihal severni ali severovzhodni veter, burja na Primorskem pa bo čez dan ponehala," pišejo pri Arsu. "Najvišje dneve temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija."

OPOZORILO

Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo danes in v prvem delu noči na ponedeljek na izpostavljenih mestih presegali hitrost 100 kilometrov na uro.

V torek zjutraj slana

V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. "Ponekod v notranjosti Slovenije bo zjutraj slana," napovedujejo pri Arsu. "V sredo bo deloma sončno, proti večeru bodo na zahodu rahle padavine."

Polarna fronta bo valovila prek južnega dela Evrope in občasno vplivala na vreme v Sloveniji. "Ob koncu obdobja obstaja možnost nastanka ciklona nad severnim Sredozemljem," razlagajo pri Arsu. 

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V nadaljevanju nestanovitno z dežjem

V sredo bo deloma sončno, popoldne bodo na zahodu rahle padavine. "Od četrtka do ponedeljka bo nestanovitno z občasnim dežjem," še napovedujejo pri Arsu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.