Slovenija
31 ogledov

Meja sneženja se bo že danes spustila

sneg Anže Petkovšek
Popoldne se bo meja sneženja na Kočevskem spustila do okrog 600 metrov nad morjem.

Od zahoda se bo dopoldne začelo postopoma jasniti, medtem ko bo drugje po državi še oblačno. Rahle padavine na jugu in jugovzhodu države bodo postopno ponehale. Pri tem se bo snežna meja ob koncu padavin na Kočevskem spustil do okrog 600 metrov nad morjem. Popoldne se bo povsod zjasnilo.

Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Temperature se bodo gibale med 8 in 12 stopinjami Celzija, na Primorskem do okoli 15 stopinj. 

Jutri bo večinoma sončno z dopoldansko meglo po nižinah. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, ob morju do okoli 6, najvišje dnevne od 9 do 12, na Primorskem do 15 stopinj C, napovedujejo na agenciji za okolje. 

Meja sneženja se bo še spuščala

Sobota bo sprva na vzhodu še sončna, medtem ko bo drugje oblačno. Na zahodu države lahko v dopoldanskih urah pričakujejo prve padavine, ki bodo čez dan postopno zajele osrednje kraje, v noči na nedeljo pa se bodo razširile nad vso državo.

V nedeljo bo oblačno s pogostimi padavinami. Hladneje bo, meja sneženja pa se bo popoldne spuščala. 

Podobno vreme se bo nadaljevalo tudi prihodnji teden. Padavin bo več v zahodnih in deloma osrednjih krajih. Meja sneženja se bo v začetku tedna predvidoma znižala, a zaenkrat tega, kako nizko se bo spustila, vremenoslovci še ne morejo napovedati. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.