Slovenija
109 ogledov

Melaniina Slovenija postala ena najbolj vročih turističnih destinacij

donald trump, melania trump Profimedias
Kot piše britanski Daily Mail žena kandidata za predsednika ZDA izhaja iz Slovenije, ki se je v dvajsetih letih spremenila v eno najbolj vročih naravnih turističnih destinacij v Evropi.

Da se Slovenija v zadnjih letih vse bolj uvršča na zemljevid turističnih ciljev Britancev, že vemo. Tamkajšnji mediji so se nemalokrat razpisali o nas, o tem skritem dragulju pod Alpami, kot našo državo radi poimenujejo na Otoku.

Zasluge za tokratni obširnejši prispevek o Sloveniji in Ljubljani - "tem nekoč sivem mestu brez nočnega življenja, ki se je po razpadu Jugoslavije spremenilo v slikovito prestolnico mnogih restavracij in klubov" - pa velja tokrat pripisati ameriški predsedniški kampanji oziroma ženi predsedniškega kandidata Donalda Trumpa.

ljubljana  | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kot piše Daily Mail žena kandidata za predsednika ZDA Melania Trump izhaja iz Slovenije, ki se je v dvajsetih letih spremenila v eno najbolj vročih naravnih turističnih destinacij v Evropi. 

Ljubljano opišejo skozi Melaniine oči, življenje dekleta, ki se je v poznih osemdesetih, v širokem krilu s fantom po centru mesta vozilo na kovinsko modri vespi.

Takrat je bila Ljubljana zaspano mesto, ki je redko koga vznemirilo. Vendar se je po dvajsetih letih odkar je odšla veliko tega spremenilo, tako, da bi Melania danes verjetno težko prepoznala Konjski rep, svoj najljubši lokal blizu Tromostovja, do koder ne bi mogla več z motorjem.

Okolica Tromostovja, tega očarljivega kamnitega mosta v središču mesa z zmaji ter kipi, je namreč danes zaprta za promet.

Kot so zapisali, se mesto ponaša z veličastnim gradom na hribu, križarjenje po Ljubljanici pa razkriva spektakularno arhitekturo, ki jo tako lepo dopolnjujejo ulični umetniki.

Država odličnih vin in bogate kulinarike

Po mestu se sliši glasba, bregovi reke pa ponujajo romantične restavracije z odlično hrano, ob petkih različni kuharji na ulici pripravljajo mednarodne jedi.

zivljenje 09.01.14. cerkev bled, blejski otok, foto: shuttertock | Avtor: Shuttertock Shuttertock
Britanci so poleg Ljubljane izpostavili še Blejsko jezero, katerega smaragdno zelena voda ustvarja spektakularno pokrajino. Na sredi je majhen otok, s katerega skozi iglavce skalnih Julijskih Alp kuka zvonik.

Nedaleč od Bleda je še majhno obmorsko mesto Piran, zaradi barvitih beneških gotskih palač preimenovano tudi v Slovenske Benetke, omenjen je tudi Portorož, "ki z luksuznimi hoteli vzdolž obale spominja na francosko riviero".

"Država z dvema milijonoma prebivalcev ponuja obilo kontrastnih pokrajin in kultur in je ponosna, da je edina država na svetu z besedo ljubezen (love) v svojem imenu," so že zapisali pri Daily Mailu. 

Komentarjev 7
  • Janez_53 00:21 18.avgust 2016.

    Težko bi se strinjal s tem, da si Melanija zasluži "spoštovanje od naše države", saj jo je vendar zatajila in se izrekla za Avstrijko! Šele pozneje je "priznala", da je iz Slovenije, ob tem pa še kar naprej lagala o ...prikaži več karieri svojih staršev, o svoji izobrazbi, polbratu itd. itd. Osebno nimam nič proti njej, ampak ljudi s takšnim karakterjem pač ne cenim, pa če so še na tako visokih položajih.

  • jakec1575 23:22 17.avgust 2016.

    Evo me kritika. Zelim si anonimne domovine z organsko rastjo turizma zaradi vecanja ponujene kvalitete storitve. od ust do ust. kot svetovna destinacija te caka dvoje. Neselektivni turisti in pa večja prepoznavnost, ki za varnost in tveganje države pred terorizmom ...prikaži več ni najboljsa popotnica. Da se razumemo. Ljubljana je rezultat doslednega promocijskega dela. Dobrih vin, hrane, zanimivih nocitev, prepoznavnost preko sportnikov in delno politike. Ne zelim si pa, da bi postali Firence, pariz in podobne destinacije. s tem nazivom prihajajo tudi problematicni turisti.

  • Žurnalček 20:34 17.avgust 2016.

    V USA je sekunda reklame tudi 1.000.000 $ v Orange Bowlin za vse ostale države sveta. u , predvolilna kampanija pa traja že pol leta in hotel ne hotel Slovenija je zraven , sploh pa ko si USA novinarji trudijo ...prikaži večo , da gledalcem pokažejo skoraj , kakšen parket so imeli njeni v Sevnici. Drugače pa Amerikance , boli klinac za Slovenijo , boli jih tudi za komplet zemljepis . Reklama , ki jo je nehote naredila Sloveniji , je NEPRECENLJIVA , če jo želimo izraziti v denarju, zato bi si zaslužila, kar nekaj od naše države, najprej spoštovanja .