Slovenija
49 ogledov

"Mene v tej zgodbi ni bilo"

Danijel Praštalo Anže Petkovšek
Nekdanji šef VIP Varovanja na sodišču zanikal, da naj bi pomagal Suljanoviću pobegniti v Sarajevo.

V Ljubljani se nadaljuje sojenje v primeru Global. Oktobra leta 2007 sta Sead Suljanović in David Bukovec do smrti brutalno pretepla 20-letnega Gorazda Čamernika.

Zaslišan je bil Danijel Praštalo, nekdanji šef VIP Varovanja, ki je nezakonito zaposlil varnostnika Suljanovića.

Praštalo naj bi Suljanoviću takoj po tragediji pomagal pobegniti v Sarajevo, kjer se je pozneje sam predal policiji. Praštalo je danes to na sodišču zanikal. "Verjamem, da se mu je mogoče zgodilo kaj takega, sploh če tako podrobno opisuje pot v Sarajevo in kraje, kjer je živel po tem dogodku. Vendar mene v tej zgodbi ni bilo," je zatrdil, čeprav je sodišče že v pravnomočni sodbi Suljanoviću in Bukovcu verjelo Suljanoviću. Oba že prestajata zaporno kazen.

Praštalo tudi ne ve, da je bil Suljanović varnostnik, zaposlen "na črno". Praštalo tudi zatrjuje, da takrat ni bil šef varnostnikov. Za dogodek je zvedel šele tri dni kasneje.

V pravdnem postopku razsojajo o tožbi, s katero oče pokojnega Čamernika od Suljanovića, Bukovca in Praštala zahteva 130 tisoč evrov odškodnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.