Slovenija
31 ogledov

Menedžerski davek 211 zavezancem

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Skupno število zavezancev za davek od dohodkov članov poslovodstev in nadzornih organov je 323, odmere odločbe je prejelo 211 zavezancev.

Davčna uprava je konec junija začela z odmero v skladu z zakonom o dodatnem davku od dohodkov članov poslovodstev in nadzornih organov (ZDDDČPNO). Od zavezancev so prejeli 263 napovedi, iz podatkov izplačevalcev dohodkov pa izhaja, da je skupno število vseh zavezancev za ta davek 323.

Odmerne odločbe je za zdaj prejelo 211 zavezancev. Skupna davčna osnova za te zavezance znaša 3.146.707 evrov, znesek davka, ki jim je bil odmerjen, pa 1.541.886 evrov. Odmera za ostale zavezance bo zaključena predvidoma do konca oktobra.

Rok za plačilo obveznosti se izteče v 30 dneh od dneva vročitve odločbe. Pritožba na odmerno odločbo ne zadrži izvršitve odločbe. Rok za pritožbo je 15 dni od dneva vročitve odločbe. Doslej so na Dursu prejeli 17 pritožb.

Tistim zavezancem, ki napovedi niso oddali, bo dodatni davek odmerjen po uradni dolžnosti. Napoved v obliki samoprijave je možna do izdaje odmerne odločbe.

Če zavezanec ne vloži davčne napovedi v skladu z drugim odstavkom 7. člena ZDDDČPNO, se prekršek kaznuje z globo od 200 do 1.200 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.