Slovenija
240 ogledov

Menjava direktorjev

V hotelu Park bodo novega direktorja dobili predvidoma v začetku maja, dozdajšnj Žurnal24 main
Bled. V Savinih hotelih zamenjali direktorje. Novi direktor hotela Park znan maja. Prenova 
kavarne prihodnje leto.

˝V družbi Sava hoteli Bled (SHB) so ocenili, da sem sposoben voditi novi center in poskrbeti za dogajanje na promenadi,“ je svojo zamenjavo včeraj za Žurnal24 komentiral Jaka Hrastnik, nekdanji direktor hotela Park.

Hrastnik, ki še vedno ostaja v SHB, je prvega aprila postal direktor novoustanovljenega profitnega centra Promenada Bled, do imenovanja novega direktorja, predvidoma v začetku maja, pa še vodi hotel Park.

Novi direktor še ni izbran
Kdo je najresnejši kandidat za novega direktorja nam v SHB niso želeli povedati, niti tega, koliko kandidatov se je prijavilo na razpis.

˝Ni še odločeno ali bo direktor postal zunanji kandidat ali naš od znotraj,“ je pojasnila Alenka Bešter iz službe za stike z javnostmi.

Do zamenjav je prišlo tudi v hotelih Golf in Grand hotel Toplice – prvega po novem vodi Marko Vidic, drugega Tine Brodnjak, iščejo pa še direktorja za hotela Trst in Jadran.

Novost: consierge

Pomoč. V hotelu Park bodo letošnje poletje uvedli novost: službo „concierge“. Gostom bo na voljo oseba, ki jim bo pomagala pri njihovi rezervaciji, načrtovanju izletov, obisku znamenitosti, prireditev in gostinskih lokalov.

Prenova kavarne sledi
Hrastnik bo v prihodnje skrbel za restavracijo in picerijo Rikli, kavarno in restavracijo Park, vinoteko Vinarte in slaščičarsko delavnico v hotelu Park.

 

˝Z najemniki lokalov ob promenadi bomo skrbeli tudi za spremljevalno ponudbo in prireditve,“ je pojasnila Beštrova. Vodil pa bo tudi projekt prenove kavarne Park.

˝Če bodo letošnji poslovni rezultati SHB v skladu s planom, bo obnova na vrsti leta 2011, ta čas pa zanjo že pripravljamo projekte,“ je pojasnil Hrastnik in dodal, da bo prenova stala okoli 2 milijona evrov.

Poslovali z dobičkom
Razlog za njegovo premestitev na drugo delovno mesto naj ne bi bilo slabo poslovanje hotela Park. ˝Hotel Park je lani dosegel zelo dobre rezultate in leto zaključil z dobičkom,“ je dejal Hrastnik, o višini dobička pa ni želel govoriti.

Se je pa gospodarska kriza, tako Beštrova, poznala tudi v tem hotelu, saj so lani zabeležili za 16 odstotkov manj nočitev kot leto poprej, bolje pa kaže letos, kajti v letošnjih prvih treh mesecih so imeli za 46 odstotkov več nočitev kot v enakem obdobju lani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.