Slovenija
7 ogledov

Menjava Medje ni v igri

Janko Medija (desno) Medijaspeed
Nadzorniki NLB danes o sklicu skupščine delničarjev. Zamenjava predsednika uprave ni na dnevnem redu.

Nadzorni svet NLB se bo na današnji seji predvidoma posvetil pripravi sklica skupščine delničarjev največje banke v državi, v kateri ima država po novem posredno in neposredno več kot 90-odstotni lastniški delež. Predvidoma naj bi bil znan tudi datum sklica.

Že nekaj mesecev pa se neprestano pojavljajo tudi govorice o menjavi Janka Medje na čelu NLB, vednar je prvi nadzornik Klemen Vidic za Večer povedal, da zamenjava predsednika uprave ni na dnevnem redu današnje seje, nadzorniki pa so upravo že večkrat podprli pri njenih prizadevanjih za sanacijo banke.

Banka sicer išče nove nadzornike, saj je v nadzornem svetu zaradi več odstopov le šest od s statutom predvidenih 11 članov, poleg Vidica še Stephan Wilcke, Miro Germ, Sašo Cunder, Gael de Pontbriand in Marianne Okland.

Že nekaj časa v NLB iščejo tudi nove člane uprave, ki naj bi se pridružili predsedniku Janku Medji in Blažu Brodnjaku ter Nimi Motazedu. V banki so nedavno zatrdili, da iščejo najboljše razpoložljive kadre, nadzorniki naj bi upravo dopolnili v kratkem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.