Slovenija
20 ogledov

Menjava tik pred zdajci

Albert Pavlič (desno): “Nikjer v Evropi predstavniki levih strank ne siromašijo Žurnal24 main
Nenavadna zamenjava šefa nepremičnin tik pred prihodom novega generalnega direktorja.

Danes bodo na Slovenskih železnicah (SŽ) vodjo službe za nepremičnine Borisa Zrimca predvidoma zamenjali z Natašo Turšič, ki je na SŽ nedavno prišla z Mestne občine Ljubljana. Menjava je dvignila veliko prahu, saj jo želijo opraviti le dan pred tem, ko bo SŽ prevzel novi generalni direktor Goran Brankovič.

Akt za lustracijo
Delavski direktor SŽ Albert Pavlič zamenjavi nasprotuje. Začasnega šefa SŽ Aleša Tavčarja je prosil za pojasnilo zamenjave, vzrokov in argumentov. Ni ga dobil, zato zamenjave ni podprl. Prepričan je, da bi moral takšno imenovanje opraviti novi generalni direktor Brankovič.

Na SŽ so spremenili akt o ustanovitvi in delavskemu direktorju odvzeli pravico veta pri takšnih imenovanjih, pravi Pavlič in dodaja, da je akt spremenjen z namenom lustracije.

Člani nadzornega sveta se vtikajo v poslovanje; odnesti hočejo edino, kar je ostalo od družinske srebrnine SŽ: počitniške kapacitete, je prepričan.

 

Plenilci na Slovenskih železnicah

Podražitve. Težava Slovenskih železnic so plenilci, ki se “lepijo” na infrastrukturo; nekateri želijo avtocestni program preseliti na železnice. Če se bo gradnja železnic dražila kot avtoceste, bodo stroški zrasli z devetih na 40 milijard evrov, meni Albert Pavlič.

Operativne hibe
Tavčar pravi, da so Zrimca zamenjali, ker ima služba za nepremičnine po desetih letih v tej sestavi operativne hibe. Ne ve, kateri akt so spremenili (“Nekaj, kar je skoraj kot poslovnik, a ni poslovnik.”), pove pa, da je akt spremenjen, ker upravi ni dopuščal kadrovskih sprememb. Zrimca so zamenjali zdaj, ker je delavski direktor vse poletje oviral zamenjavo, še pojasni Tavčar.

Vpliv vodje službe na poslovanje z nepremičninami ni zelo velik, dodaja. Pri prodaji nepremičnin je potrebno soglasje komisije za gospodarjenje, potem pa še nadzornega sveta. Zrimc bo kljub zamenjavi ostal na SŽ, končuje Tavčar.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.