Slovenija
31 ogledov

Merca izpustili iz pripora

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Po treh tednih so iz pripora izpustili vodjo oddelka za okolje in prostor na mariborski upravni enoti Vinka Merca. Merc je med drugim osumljen jemanja podkupnine.

Zoper Vinka Merca je sodnik odredil pripor zaradi možnosti vplivanja na priče in ponovitvene nevarnosti. Merc je vse obtožbe zanikal in se na odločitev za pripor pritožil, a je bila pritožba neuspešna. Po skoraj treh tednih je tako po poročanju Večera Merc spet svoboden.

Obtožnica zoper Merca je sicer spisana na kar 58 straneh; med drugim je osumljen jemanja podkupnine pri izdajah gradbenih dovoljenj in zavlačevanja postopkov. Očitki so povezani z Maistrovimi dvori, pospešil naj bi izdajo gradbenega dovoljenja in v zahvalo dobil mobilni telefon v vrednosti 210 evrov ter leta 1999 od MTB kupil stanovanje na Ruški cesti za štiri tisoč evrov ceneje.

Merc je bil eden od devetih pridržanih v kriminalistični preiskavi, ki so jo na območju Maribora opravili 5. maja. Vsi z izjemo Merca so bili še isti dan izpuščeni. Med pridržanimi se je znašel tudi mariborski župan Franc Kangler. Kriminalisti so opravili 25 hišnih preiskav pri devetih fizičnih in petih pravnih osebah. Pri tem so zasegli poslovno in uradno dokumentacijo.

Za zdaj so policisti kazensko ovadili sedem oseb, med njimi pa naj ne bi bilo Kanglerja. Ta je sicer zoper sedem oseb iz policijske uprave Maribor in ministrstva za notranje zadeve vložil kazenske ovadbe, napovedal pa je tudi odškodninske tožbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.