Slovenija
28 ogledov

Mercator bo točil gorivo

(Foto: Bobo) Žurnal24 main
Mercator se po neuradnih podatkih Financ dogovarja tako s Petrolom kot En plusom. Pri največjem trgovcu in v Petrolu informacije zanikajo.

Mercator se namerava v Sloveniji v kratkem lotiti tudi prodaje tekočih goriv, je predsednik uprave Žiga Debeljak napovedal pred kratkim. Po neuradnih informacijah Financ se dogovarjajo tako s Petrolom kot En plusom, uradno pa po navedbah časnika pri slovenskem trgovcu pravijo, da z nikomer.

Vstop na trg prodaje goriv je Mercator po pisanju Financ napovedal že leta 2004, ko ga je vodil Zoran Janković, ki je takrat s Petrolom pod vodstvom Janeza Lotriča podpisal pogodbo o sodelovanju, a se, razen pri nabavi nenaftnega blaga, ni nikoli uresničila.

Medtem ko viri Financ na Petrolu trdijo, da ta pogodba še velja, v Mercatorju pravijo, da "nimajo sklenjenih nikakršnih dogovorov z nikomer in tudi v zvezi s tem niso sprejeli še nikakršnih odločitev". Da se o tem še ne pogovarjajo, trdijo tudi v Petrolu, vendar viri časnika pravijo drugače. Omenjajo tudi, da naj bi se Mercator že pred časom dogovoril tudi za sodelovanje z En plusom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.