Slovenija
51 ogledov

Mercator ima novega člana uprave

Mercator Nik Rovan
Nadzorni svet Mercatorja je danes imenoval Draga Kavška za člana uprave, pristojnega za področje financ in informatike, hkrati pa je s tega položaja razrešil Melito Kolbezen.

Preostala dva člana uprave Mercatorja, katere vodstvo z junijem prevzema Toni Balažič, bodo nadzorniki predvidoma imenovali čez tri tedne.

Kavšku začne petletni mandat teči s prvim junijem. Istega dne bo funkcijo predsednika uprave prevzel tudi Balažič, ki v Mercator prihaja iz Žita. Balažič je 18. maja ob imenovanju na ta položaj izrazil prepričanje, da bo njegova nova ekipa začela delati še pred poletjem. "Vizija je trenutno imeti štiričlansko upravo," je dejal. Kavšek je po izobrazbi ekonomist, v Mercator pa prihaja iz ajdovskega Fructala, kjer je od leta 2011 predsednik uprave.

Odstop zaradi nezaupanja

Prejšnja uprava Mercatorja pod vodstvom Žige Debeljaka je konec marca odstopila. Debeljak bo s ciljem čim bolj tekočega prehoda menjave vodstva predvidoma do 30. septembra opravljal funkcijo svetovalca uprave, ostali člani pa bodo funkcije opravljali do imenovanja novih članov uprave.

Uprava Mercatorja z Debeljakom na čelu se je za odstop s položaja odločila, ker je nezaupanje med upravo Mercatorja in posamezniki večjimi lastniki zaradi drugačnih pogledov na nekatere vidike prodaje družbe Agrokorju oslabilo zmožnost uprave za učinkovito vodenje poslov in urejanje odnosov s poslovnimi partnerji in drugimi deležniki.

Komentarjev 1
  • Vseslovensko Združenje Malih D 08:49 29.maj 2012.

    Dogajanje pred in po 18. skupščini družbe Mercator, d.d., ki je bila v marsičem prelomna – ne le za eno najpomembnejših gospodarskih družb v Republiki Sloveniji ter njeno gospodarsko, finančno, politično in obče socialno realnost ter perspektivo.www.youtube.com/watch?v=0-ARgfHfcPc&feature;=youtu.be