Slovenija
18 ogledov

Mercator ne bo prevzel Laškega

Laško in Mercator pivo Anže Petkovšek
Uprava Mercatorja se je odločila, da ne bo objavila ponudbe za prevzem Pivovarne Laško.

Z odločitvijo je seznanila tudi nadzorni svet družbe. Takšni odločitvi je botroval sklic skupščine Laškega po objavi Mercatorjeve namere, nekateri predlagani sklepi pa bi povzročili neobvladljiva tveganja, ki jih ne bi bilo mogoče učinkovito in zanesljivo odpraviti.

Trdili, da je namera resna

Po objavi Mercatorjeve namere za prevzem Pivovarne Laško se je sicer ugibalo, ali gre pri tem zgolj za obrambni manever. V teku je namreč postopek skupne prodaje 52,10-odstotnega deleža Mercatorja; med prodajalci je s 23,34-odstotnim deležem tudi Laško, ta pa mora zaradi prevzemnih postopkov pred kakršnokoli odločitvijo o morebitni prodaji delnic hrvaškemu Agrokorju dobiti tričetrtinsko soglasje delničarjev.

V Mercatorju so sicer zatrjujevali, da so njihovi nameni glede prevzema pivovarne resni, saj da lahko s strateško povezavo dosežejo številne pozitivne ekonomske in finančne učinke.

Komentarjev 1
  • elipsa 20:15 19.januar 2012.

    pa ne se hecat. a zdaj bo pa en zadolžen agrokor prevzel mercator, da bo sploh potem lahko poplačal svoje pufe. kolk je pol todorič podmazal bankirje, da so vršili pritiske na vse konce