Slovenija
34 ogledov

Mercator oškodovali za milijon?

mercator Anže Petkovšek
V domnevne nepravilnosti pri prodaji zemljišča naj bi bil vpleten direktor direktorata za investicije na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Vlada premierke Alenke Bratušek ima novo kadrovsko težavo. Direktor direktorata za investicije na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Mitja Valič naj bi bil vpleten v domnevne nepravilnosti pri preprodaji zemljišča makedonskemu Mercatorju v času, ko je bil njegov prokurist, je poročala POP TV.

Prali so denar, ponarejali dokumente in zlorabili položaje

Makedonska policija naj bi po poročanju televizije zaradi finančne prevare že pridržala nekdanjega vodjo makedonske državne varnosti, dva odvetnika in enega direktorja. Vsi skupaj z Valičem naj bi Mercator odškodovali za milijon evrov - osumljeni so pranja denarja, ponarejanja dokumentov in zlorabe uradnih položajev.

Ustanovili podjetje in pobrali denar

Mercator naj bi namreč želel v središču Skopja kupiti zemljišče, ki naj bi bilo v lasti ciprskega podjetja Investment International. Osumljeni naj bi v Skopju ustanovili podjetje z enakim imenom, Mercator pa naj bi temu podjetju nakazal milijon evrov. A ta denar naj ne bi nikoli prišel do ciprskega podjetja, ampak naj bi si ga osumljeni razdelili med sabo.

Valič: Funkcijo sem zasedel po nakupu zemljišča

Valič, ki je trenutno na dopustu, je za POP TV povedal, da je bilo zemljišče kupljeno preden je nastopil funkcijo v makedonskem Mercatorju ter da je nakup zemljišča revidirala zunanja revizorska hiša in mnenje predstavila nekdanji upravi, sam pa z mnenjem ni bil seznanjen. Na vsa ostala vprašanja pa naj bi odgovoril naslednji teden, ko se vrne z dopusta. Na njegova pojasnila naj bi po poročanju televizije počakali tudi na ministrstvu, nato pa se odločili če in kako bodo ukrepali.

Komentarjev 3
  • mirko 08:21 20.april 2013.

    Levičarji so v preteklosti ustanavljali slamnata podjetja v davčnih oazah in preko njih kupovali poceni nezazidljiva zemljišča, potem so ta zemljišča preko vez (Jankovićeva kompanija) prekategorizirali v zazidljivo zemljišče in ga neki slovenski firmi v škodo delavcev te firme drago ...prikaži več prodali.To je samo en klasičen vzorec mafijskih poslov, obstajajo še pa mnogo bolj zviti in mnogo več jih je, ki pa v javnost ne bodo nikoli prišli.Potem se pa čudimo zakaj smo na robu bankrota. Organi pregona in sodna veja oblasti so v preteklih dvajsetih letih na področju preganjanja gospodarskega kriminala popolnoma zaspali. Situacija se tudi danes skoraj nič ne premakne, ker so gospodje zaposleni na funkcijah organov pregona in sodne veje oblasti s temi kriminalci, ki poslujejo prek davčnih oaz v spregi, ali se osebno poznajo in prijateljujejo, ali so pa celo v sorodstvenih vezeh. To pa sploh ni čudno, saj smo številčno tako majhni, da se tisti na vrhu med sabo vsi poznajo.

  • Opacity 23:05 19.april 2013.

    www.uporabi.net

  • JohnSmith30699 22:22 19.april 2013.

    Samo še en navaden dan v Sloveniastan-u... sploh ni več zanimivo, danes je zanimivo ko je nekdo pošten, ker takih ne delajo več