Slovenija > Črna kronika
383 ogledov

Požar terjal smrtno žrtev

po požaru
1/15
Saša Despot
V požaru, ki je okoli 12. ure izbruhnil v Mercatorjevih skladiščih, je življenje izgubil delavec, ki kot kaže, ni našel izhoda. Gasilcem je ogenj uspelo pogasiti.

Na prizorišču današnjega požara na Hladilniški poti so našli mrtvo osebo, je novinarjem potrdil poveljnik ljubljanske gasilske brigade Tomaž Kučič.

Kot je pojasnil Kučič, so pri pregledovanju prostorov odkrili mrtvo osebo. Po prvih informacijah gre za delavca enega od zunanjih podjetij, ki je na objektu opravljalo vzdrževalna dela, in so ga pogrešali že od izbruha požara.

po požaru zalog | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Za zdaj kaže, da delavec ob izbruhu požara ni našel poti ven. Poleg omenjenega se je v požaru lažje poškodoval še en delavec, zunanji izvajalec. Po podatkih policijske uprave Ljubljana so ga prepeljali v ljubljanski klinični center.

Ogenj so po štirih urah sicer pogasili, gasilci pa bodo na straži ostali vso noč.

Na objektu potekala vzdrževalna dela

Na delu objekta, kjer je izbruhnil požar, so v času požara potekala vzdrževalna dela, ki jih je izvajal zunanji pogodbeni izvajalec. V času požara je bilo na lokaciji prisotnih okoli 150 zaposlenih Mercatorja, od katerih ni nihče pogrešan. Podrobnosti o poteku požara in vzroku bodo znani po zaključku uradne preiskave, so sporočili iz Mercatorja, kjer so tudi izrazili sožalje družini umrlega delavca. Policisti bodo preiskavo začeli jutri.

Požar Zalog | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Uničeni dve tretjini skladišč

Gasilci so bili sicer danes nekaj minut po 12. uri obveščeni, da je prišlo do požara v hladilnici. "Gasilci so porabili veliko gasilnih aparatov in tlačnih posod z zrakom. Opremo so ves čas nadomeščali. Osnovno gasilsko sredstvo je bila voda, so pa dodajali penilo, da je prišlo do večjega učinka," je pojasnil poveljnik ljubljanske gasilske brigade. Ogenj je zajel 10 tisoč kvadratnih metrov površin.

Po prvi oceni so huje poškodovane okoli dve tretjini skladiščnih prostorov. Poleg tega so bili v požaru uničeni tudi vsi skladiščeni izdelki. Zaradi velikega obsega požara bo gmotna škoda velika, pravijo v Mercatorju. Družba Mercator je imela tako objekt z opremo kot tudi skladiščeno
blago ustrezno zavarovano.

Požar Zalog | Avtor: bralka bralka

Otroke umaknili

Otroke iz bližnjih vrtcev so iz območja evakuirali. Direktor zasebnega vrtca Znajček Gregor Pust je za STA pojasnil, da so otroke, stare od enega do treh let zbudili med popoldanskim počitkom in jih s kombiji odpeljali v Osnovno šolo Polje. Vsi otroci se sicer dobro počutijo. "Za evakuacijo smo se odločili zaradi nekaterih opozoril, da bi zaradi prisotnosti amonijaka lahko na mestu požara prišlo do eksplozije, in nismo želeli tvegati," je dejal Pust. Kot je še dodal, zdaj o dogajanju obveščajo starše.

Policija je sicer že kmalu po izbruhu požara izdala priporočilo vsem na območju Zaloga, Polja in širše okolice, da zaradi gostega dima, ki se vali, zaprejo vsa okna in vrata ter da se po nepotrebnem ne zadržujejo zunaj. Po podatkih Regijskega centra za obveščanje sicer ne gre za večjo nevarnost.

Mercator po hrano v Maribor

Zaradi ognja, ki je izbruhnil v enem glavnih Mercatorjevih skladišč sveže prehrane, kjer hranijo sadje, zelenjavo, meso in mlečne izdelke, oskrba v trgovinah naj ne bi bila motena. "Delamo vse na tem, da bomo oskrbeli trgovine z glavnimi izdelki. Nadomestili jih bomo z drugimi skladiščnimi kapacitetami, eno večjih skladišč ima Mercator v Mariboru, kamor smo zdaj preusmerili transport in logistiko," je povedala Katja Kek iz Mercatorja. 

Požar Zalog | Avtor: Saša Despot Saša Despot

 

Požar Zalog | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Požar Zalog | Avtor: Saša Despot Saša Despot
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5