Slovenija
9358 ogledov

Mercator pred eno največjih investicij v Sloveniji

Mercator Saša Despot
Investicija je ocenjena na okoli 100 milijonov evrov.

"Po skoraj dveh desetletjih Mercatorjevih prizadevanj za nov logistično-distribucijski center, se bo kmalu lahko pričela zadnja faza pred pričetkom gradnje," so sporočili iz Mercatorja. "Mercator zdaj zbira ponudbe za izdelavo projektne dokumentacije, ki bo podlaga za izgradnjo novega LDC Mercator ob Letališki cesti v Ljubljani. Gre za ključno Mercatorjevo investicijo, eno največjih investicij v Sloveniji v zadnjih letih in enega najpomembnejših strateških razvojnih projektov v skoraj 70-letni zgodovini Mercatorja." 

Zemljišča odkupili že leta 2016

Dodajajo, da je Mercator že leta 2016 od Slovenskih železnic za namen izgradnje LDC odkupil zemljišča na lokaciji železniške tovorne postaje Ljubljana-Moste. Oktobra 2018 je bil sprejet Občinski podroben prostorski načrt z oznako OPPN 412 Železniška tovorna postajal - del, ki je podlaga za izgradnjo Logistično distribucijskega centra Mercator. Zdaj Mercator vabi ponudnike, da v skladu z razpisno dokumentacijo oddajo ponudbo za izdelavo IZP, DGD, PZI in PID načrtov projektne dokumentacije za novogradnjo Logistično distribucijskega centra Mercator ob Letališki cesti v Ljubljani.

"Mercator želi z razpisom pridobiti dokumentacijo v čim krajšem času, kar bo tudi kriterij za izbor projektanta," je sporočila Tanja Durin iz Mercatorja. Ponudbe zbirajo do 15.2.2019.

po požaru v Zalogu Ogenj terjal smrtno žrtev Slovenija Požar terjal smrtno žrtev slovenija 29.03.11 mercator, mercator center siska, ljubljana, foto: nik rovan Ocena škode Slovenija Mercator: Potrebujemo nov logistični center

Prodaja desetih trgovskih centrov

"Nov logistično-distribucijski center predstavlja pomemben korak v modernizaciji Mercatorjevega poslovanja in nadaljnje krepitve njegovih strateških konkurenčnih prednosti," so še sporočili iz Mercatorja. "Med osnovami za izvedbo tega zahtevnega projekta pa je proces monetizacije nepremičnin in prodaje poslovno neosnovnega premoženja, katerega drugo fazo je Mercator uspešno izvedel s prodajo 10 trgovskih centrov. Proces še poteka, saj je Mercator še vedno lastnik skoraj 1,3 milijarde evrov vrednih nepremičnin."

Investicija v nov Mercatorjev logistično distribucijski center je ocenjena na okoli 100 milijonov evrov, LDC pa naj bi bil zgrajen v drugi polovici leta 2020. "LDC za Mercator pomeni vrsto pozitivnih sprememb, predvsem znižanje stroškov logistike, višjo učinkovitost in profitabilnost," še pravijo pri Mercatorju. "Predvsem pa pomeni urejenost poslovnih procesov, ki bodo bistveno razbremenili zaposlene v maloprodaji, veleprodaji in logistiki ter izboljšali storitev za kupce."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 10:51 29.december 2018.

    Mercator vodstvo so same barabe

  • mirror 20:29 28.december 2018.

    Komu je še mar za Mercator....

  • andrej43 19:32 28.december 2018.

    Vsi trgovci imajo logistične centre izven Ljubljane. Samo v Mercatorju so tako pametni, da bodo na dragih zemljiščih gradili distribucijski center. Bistveno bolje bi bilo, če bi se tukaj gradilo poslovno-stanovanjske objekte. Distribucijski center pa bi se naredilo 20-40 km ...prikaži več izven Ljubljane. Poglejte kako je Spar nadigral Mercator kar se lokacijh tiče. Pa kaj delata Lidl in Hofer. Mercator samo še tone in tone. Edina res slovenska trgovina je samo še Jager.