Slovenija
16 ogledov

Mercator še brez nadzornika

Nov mandat, novo vodstvo. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Skupščina Mercatorja je odločila, da bo družba za lanske dividende namenila 4,25 evra bruto na delnico oziroma skupaj 16,02 milijona evrov.

Lastniki Mercatorja na današnji skupščini, na kateri je bilo navzočega 65,34 odstotka kapitala z glasovalno pravico, niso podprli nobenega predloga za člana nadzornega sveta družbe.

Delničarji tako niso podprli imenovanja Wolfganga Putschka iz Raiffeisen Investments v nadzorni svet, prav tako niso podprli nasprotnih predlogov Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) za imenovanje predsednika združenja Kristjana Verbiča.

Podprli niso niti predloga srbske družbe Rodić za imenovanje svojega direktorja Slavka Tomića ter predloga družb KLM in Elekta za imenovanje nekdanje članice Mercatorja in zdajšnje ljubljanske podžupanje Jadranke Dakič.

4,25 evra dividende
Skupščina Mercatorja pa je odločila, da bo družba za lanske dividende namenila 4,25 evra bruto na delnico oziroma skupaj 16,02 milijona evrov. Od skupnega bilančnega dobička v višini 22,06 milijona evrov bo družba ostanek v višini 6,06 milijona evrov razporedila v druge rezerve iz dobička.

Lastniki so med drugim podprli uvedbo udeležbe zaposlenih pri dobičku družbe od leta 2009 dalje ter pooblastili upravo in nadzornike, da do naslednje redne seje skupščine pripravijo predlog potrebnih sprememb statuta in predlog pogodbe o udeležbi pri dobičku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.