Slovenija
24 ogledov

"Merila prilagodili za Česnika"

Peter Bossman Barbara Milavec
Javni zavodi. Spremenili akte o njihovi ustanovitvi; neuradno le za enega človeka.

“To se je zgodilo le zaradi enega človeka, in sicer Marka Česnika, vršilca dolžnosti (v. d.) direktorja Avditorija. Le tako ga bodo lahko na funkcijo imenovali za polni mandat,” komentira eden od sogovornikov, ki ne želi biti imenovan.

Tudi njega je zbodlo dejstvo, da so piranski občinski svetniki pred prazniki spremenili akte o ustanovitvi vseh javnih zavodov v občini, in sicer tako, da so dejansko znižali izobrazbena merila za vodstvene položaje teh ustanov. Njihovi direktorji torej po novem ne potrebujejo več univerzitetne izobrazbe, ampak je dovolj, če so diplomanti.

"Uskladitev z bolonjskim"

“Gre za uskladitev s študijskimi programi po bolonjskem sistemu, ustreznejše izrazoslovje in zagotavljanje enakopravnega dostopa do razpisanih delovnih mest tudi novim diplomantom po bolonjskem sistemu,” pojasnjujejo na občini.

Zanimivo ob tem je, da nikomur od aktualnih direktorjev občinskih javnih zavodov v kratkem še ne bo potekel mandat, vsi ostajajo na svojih funkcijah, izjema je le v. d. direktorja Avditorija, ki bo konec februarja to funkcijo opravljal eno leto.

Desus in PJN sta bila proti

Z občine odgovorov na naša vprašanja o spreminjanju aktov nismo dobili. “Pri Desusu in Piran je naš (PJN) smo bili proti znižanju zahtevane izobrazbene ravni pod krinko usklajevanja z zakonodajo. Tudi če imajo koga, ni treba spreminjati vsega zaradi enega samega človeka. Prepričan sem, da je dovolj ljudi za funkcije, ki imajo visoko, univerzitetno izobrazbo,” ob tem poudarja Tomaž Gantar iz PJN in predhodnik Petra Bossmana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.