Slovenija
35 ogledov

Merklova Savdijcem "pokazala sredinec"

Merkel EPA
Nemška kanclerka Angela Merkel je v na obisk v Rijad prispela brez naglavne rute, kljub temu da jo stroga pravila oblačenja za ženske v Savdski Arabiji zapovedujejo.

Merklovo so sprejeli kralj Salman in praktično ves politični vrh Savdske Arabije. Na pogovore s savdskim monarhom pa je, presenetljivo ali pač ne, prispela brez naglavne rute.

Podobno se je pravilom oblačenja za ženske v tej zalivski državi pred časom uprla britanska premierka Theresa May. Ta je ob tem dejala, da želi biti vzor zatiranim ženskam v Savdski Arabiji.

Merkel | Avtor: EPA EPA

Pravila oblačenja za ženske v tej državi, kjer ženske recimo ne smejo voziti avta, določajo, da morajo ženske nositi dolge halje in pokrivala za lase.Tuji obiskovalci, predvsem političarke, se teh pravil ne držijo.

Podobno kot Merklova in Mayeva sta se brez pokrivala s savdskimi politiki sestali Hilary Clinton in Michelle Obama.Merklova je pred časom zahtevala prepoved nošenja burk v Nemčiji, češ da v njihovi državi ni sprejemljiva.

Pričakuje se, da bo nemška kanclerka poskušala prepričati voditelje zalivskih držav, da naredijo več za reševanje begunske krize in ponudijo zatočišče za begunce, ki bežijo z bližnjih vojnih žarišč. Po obisku Savdske Arabije se Merklova odpravlja še v Združene arabske emirate.

Merkel | Avtor: EPA EPA

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 24
  • stanekos 10:03 02.maj 2017.

    joži, joži, a si spet antidepresive poplaknila s šnopsom? Preberi si še enkrat tvoj umski zmazek, pa povej po pravici, kdo je zdaj primitiven? A živiš v Potočki zijalki?

  • maresem 13:11 01.maj 2017.

    Ti si res en primitiven obrezan taliban (teleban).

  • praufo 11:12 01.maj 2017.

    sicer pa ne vem zakaj bi se moral tem musličem pokoravat in se oblačit kot maškara, pa kaj so oni za en faktor, razen da majo dost nafte, pa goro mulcev